Adıyamanlı 3 Dağcı Geceyi Nemrut'ta Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Adıyamanlı 3 Dağcı Geceyi Nemrut'ta Geçirdi

Adıyamanlı 3 Dağcı Geceyi Nemrut\'ta Geçirdi

Haci BOZKURT / KAHTA(Adıyaman) - ADIYAMAN Kanyon Dağcılık Kulübü üyesi 3 dağcı, geceyi dünyanın 8'inci harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'nın 2 bin 206 metre yükseklikteki zirvesinde geçirdi.

08.01.2015 10:22

Haci BOZKURT/ KAHTA(Adıyaman) - ADIYAMAN Kanyon Dağcılık Kulübü üyesi 3 dağcı, geceyi dünyanın 8'inci harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı'nın 2 bin 206 metre yükseklikteki zirvesinde geçirdi.

Adıyaman Kanyon Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Küçükkelepçe, Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Ali Yılmaz ve dağcılardan Hasan Aslan, kentin simgesi olan Nemrut Dağı'na tırmanarak, burada geceleme kararı aldı. Geçen hafta sonu yola çıkan 3 dağcı, kar nedeniyle ulaşımın sadece yaya olarak sağlanabildiği Nemrut Dağı'na yaklaşık 10 kilometre yürüyerek ulaştı. Nemrut Dağı'na çıkan 3 dağcı, kar ve fırtınanın hakim olduğu zirve noktasında çadır kurdu. Konserve yiyerek geceyi burada geçiren dağcılar, güneşin doğmasının ardından yaklaşık 14 saat kaldıkları Nemrut Dağı'ndan indi.

Nemrut Dağı'na tırmanmanın ve geceyi geçirmelerinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirten Adıyaman Kanyon Dağcılık Kulübü Başkanı Mehmet Küçükkelepçe, "Çok fazla rüzgar ve tipi vardı, ancak çadır ve diğer malzemelerimiz iyi olduğu için çok zorlanmadık. Dağcılık zevkli bir spor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyamanlı 3 Dağcı Geceyi Nemrut'ta Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement