367 uluslararası fotoğraf ödüllü rekortmen Cumhuriyet Savcısı Semih Akça'nın eserlerinin de yeraldığı fotoğrafların tamamına yakında deklanşöre basanlar Anadolu Adliyesinin hakim ve savcıları.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun Sanattan, sanatçıdan topluma hiçbir şekilde zarar gelmemiştir
Haber Arzu KAYA Kamera Güven USTA İstanbul DHA
Hakim, savcı ve adliye personelinin çektiği 104 fotoğraf, Anadolu Adalet Sarayı'nda fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. 15 gün süreyle açık kalacak fotoğraf sergisinde 12 fotoğrafçının imzası bulunuyor.
ESERLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kartal Halk Eğitim Merkezi'nin ortak düzenlediği serginin açılışına Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, eser sahipleri, hakim, savcı, adliye personeli ve sanatseverler katıldı.
BU TÜR SANATSAL FAALİYETLERE DE YER VERMEYİ AMAÇLIYORUZ.
Açılış töreninde konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun adliyelerin soğuk ve donuk olarak bilinen bir kamu kurumu olduğunu belirterek, Ancak biz bu imajın kırılması amacıyla adliyemizde sık sık bu tür sanatsal faaliyetlere de yer vermeyi amaçlıyoruz. Sanattan, sanatçıdan topluma hiçbir şekilde zarar gelmemiştir. Sanatçı demek toplumun vizyonunu geliştiren, ileriye götüren kişiler demektir. Yargı mensuplarının bu tür özelliklerinin de olduğunu bilmek bana gurur veriyor dedi.
HAKİM SAVCILIK STRESİNİ ATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Fotoğraf uğraşına başlayalı bir sene olmasına rağmen 367 uluslararası fotoğraf ödülü, Uluslararası fotoğrafçılık ünvanı bulunan(AFİAP) ve sergideki eser sahiplerinden biri, Cumhuriyet Savcısı Semih Akça, Bu bir hobi. Hakim savcılık stresini böylece atmaya çalışıyoruz. Herkesin bu değişik hobide yer almasını istiyoruz diye konuştu.
SAVCI YÜCE HEDEF AFİAP
Sergiye 10 fotoğraf ile katılım gösteren bir diğer Cumhuriyet Savcılarından Ersoy Yüce ise, Ben daha fotoğrafçı değilim. Fotoğrafın 'f'sindeyim. Daha 3 aylık fotoğrafçıyım. İnşallah Semih ağabey gibi biz de AFİAP unvanını alırız dedi.
ADLİYENİN SADECE OLAYLARLA GÜNDEME GELMESİNİ İSTEMEDİK
Anadolu Adalet Sarayı Basın Savcılarından Mehmet Sıddık Çinko temel bir fotoğraf eğitimi aldıktan sonra fotoğrafçılık kulübü kurduklarını belirterek, Cumhuriyet Savcısıyız, hukukla uğraşıyoruz ama öncelikle insanız. İnsan olmamız sebebiyle sanatla veya başka etkinliklerde bulunmakta fayda var diye düşündük. Kulüple de böyle bir sergi açtık. Adliyenin sadece dosyalar ve olaylarla gündeme gelmesini istemedik. Burada ayrı bir hayat var, bunu dile getirmek istedik diye konuştu. Uzun yıllardır fotoğraf çektiğini belirten Hakim Seval Karataş ise fotoğraf çekmeyi bir hobi edinmek isteyenlere tavsiye ettiğini ifade ederek, Gördüğümüz bütün güzellikleri dondurarak herkesle paylaşabilmek ayrı bir haz dedi.
SERGİ 15 GÜN SÜREYLE AÇIK
12 eser sahibinin uzun süren emeklerinin ürünü olan 104 fotoğraf 15 gün süresince sergilenecek.
Adliyenin E blok zemin kat Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'ndaki sergi daha ilk günden yoğun ilgi gördü.
ESERLERİ SERGİLENEN 12 FOTOĞRAFÇI
Ali Altıntürk, Seval Karataş, İlksen Ateş (Hakim)
Ersoy Yüce, Mehmet Sıddık Çinko, Semih Akça, Serhan Kesmez (Cumhuriyet Savcısı)
Gülseren Bulut İpiçürük (Sosyal İşler Müdürü)
Sermin Hız Kaçar (Yazı İşleri Müdürü)
Mehmet Yılmaz (Mübaşir)
Handan Canıpek (Katip)
Haldun Duyar (Deniz Kıdemli Albay)
Son Dakika › Güncel › Adliye Koridorlarına Yansıyan Sanat Ruhu? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?