Adliye Önünde Eski Sevgilisini Öldüren Dolmuş Şoförü Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde Eski Sevgilisini Öldüren Dolmuş Şoförü Tutuklandı

Adliye Önünde Eski Sevgilisini Öldüren Dolmuş Şoförü Tutuklandı

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde kendisinden şikayetçi olan eski sevgilisi 24 yaşındaki Sibel Yılmaz'ı, duruşma öncesi adliye önünde tabanca ile öldüren dolmuş şoförü 25 yaşındaki Anıl Tezcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15.12.2011 13:41

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde kendisinden şikayetçi olan eski sevgilisi 24 yaşındaki Sibel Yılmaz'ı, duruşma öncesi adliye önünde tabanca ile öldüren dolmuş şoförü 25 yaşındaki Anıl Tezcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İlçeye bağlı Çamlıbel Köyü'nde annesiyle birlikte oturan işsiz Sibel Yılmaz, iddiaya göre yaklaşık 2 ay birlikte olduğu sevgilisi Anıl Tezcan'dan 6 ay önce ayrıldı. Anıl Tezcan, kendisini terk etmesine tepki gösterdiği Sibel Yılmaz'ı, Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 30 Ağustos'ta fındıklıktaki dağ evine kaçırıp dövdü. Fırsatını bulup buradan kaçan Sibel Yılmaz, ailesiyle jandarmaya şikayette bulundu. Gözaltına alınan Anıl Tezcan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ÖZEL FOTOĞRAFLARIYLA TEHDİT ETTİ

Sibel Yılmaz'ın peşini bırakmayan Anıl Tezcan, genç kızı, birlikteyken çektiği özel fotoğraf ve görüntülerini internette yayınlamakla tehdit etmeye başladı. Sibel Yılmaz, Tezcan'ın tehditleri üzerine geçen eylül ayında yeniden Alaplı Savcılığı'na başvurdu. Savcılığın hazırladığı iki dosyayı birleştiren Sulh Ceza Mahkemesi, Anıl Tezcan hakkında, 'Tehdit, basit yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açtı.

ADLİYE ÖNÜNDE ÖLDÜRDÜ

Anıl Tezcan, dün sabah ilk duruşma öncesi Alaplı Adliyesi önünde gördüğü Sibel Yılmaz'a tabancasını çıkarıp 3 el ateş etti. Göğsünden vurulan Sibel Yılmaz ile seken kurşunun isabet ettiği akrabası Özkan Öztürk yaralandı. Sibel Yılmaz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

TUTUKLANDI

Olayın ardından kaçarken polis ekipleri tarafından yakalanan Anıl Tezcan, bu sabah emniyetteki ifadesinin ardından rapor için önce Alaplı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tezcan, daha sonra da adliyeye sevk edildi. Hastaneye ve adliyeye yoğun güvenlik önlemleri altında polis montu giydirilerek götürülen Anıl Tezcan, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'PİŞMANIM'

Mahkemedeki ifadesinde, Sibel Yılmaz ve ailesinin kendisini tehdit ettiğini ileri süren Anıl Tezcan, Aramızda anlaşmazlık vardı. Beni hep şikayet ediyordu. Ayrıca ailesi de sürekli tehdit ediyordu. Korktuğum için silah taşımaya başladım. Adliyede görünce vurdum dedi. Hakimin, Bu adam öldürmeye sebep mi sorusu üzerine başını öne eğen Anıl Tezcan'ın, Pişmanım dediği belirtildi.

KAYMAKAM KORUMA TALEBİ YOK

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Sibel Yılmaz'ın, Anıl Tezcan ile ilgili şikayetlerinin bulunduğunu, ancak koruma talebinin olmadığını söyledi. Yılmaz ve Tezcan'ın bir süre aynı evde birlikte yaşadıklarının anlaşıldığını belirten Kaymakam Malğaç, Anlaşamayınca ayrılmışlar. Çocuk, kızın terk etmesini istemiyor, yediremiyor kendisine. Ağustos ayında kaçırma olayı var. O zaman şikayetçi olmuş ama koruma talebi olmamış. Eylül'de ise yeğeni ile birlikte yeniden Savcılığa gidip hakaret ettiğini ve uygunsuz görüntülerini internette yaymakla tehdit ettiğini söyleyerek şikayet etmiş. O zaman da herhangi bir koruma talebi yok dedi.

'POLİSİN HERKESE KORUMA VERMESİ SÖZ KONUSU OLMAZ'

Olaya çok üzüldüğünü belirten Kaymakam Malğaç, Polise her gün benzer şekilde olaylar yansıyor. Hepsine koruma vermesi gibi bir şey söz konusu değil. Bu konuda vatandaşlar bilinçlenmeli. Herkesin polisi, önce kendi vicdanıdır. Bu olayda bir can kaybı var. Bir kişi birini öldürürken kendi hayatını da bitiriyor. İnsanlar eğitilmeli. Bu tür olayların önüne geçmek için eğitim şart diye konuştu.

Tutuklanan Anıl Tezcan'ın, emniyetteki işlemlerinin ardından Ereğli Cezaevi Tutukevi'ne konulacağı belirtilirken, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda gönderilen Sibel Yılmaz'ın cesedinde otopsi işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Görütü Dökümü

-----------------

-Anıl Tezcan'ın emniyetten çıkarılması

-Hastaneye götürülmesi

-Hastane çıkışı, emniyete götürülmesi

-Emniyet binası

-Adliye girişi

Dosya adı zngalaplıcinayetadliye

-Zanlının adliyeden çıkarılması

-Ekip aracına konulması

-Aracın gidişi

(Haber Gürkay GÜNDOĞAN- Kamera İlhan ÇETİN-ZonguldakDHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde Eski Sevgilisini Öldüren Dolmuş Şoförü Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement