Adliye Önünde 'Kafes' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Adliye Önünde 'Kafes' Eylemi

Adliye Önünde \'Kafes\' Eylemi

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi Önünde Eylem Yaptı.

15.06.2010 12:09

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu, "Kafes eylem planı" davasının başladığı Beşiktaş?taki İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. ?Kafes darbecileri kafese?,?Operasyon dedikleri cinayetti? ve ?Hrant?ın katili Ergenekon çetesi? yazılı pankart taşıyan grup, ?Darbelere dur de" sloganı attı.

Kafes davası sanıklarının adliyeye girişinin ardından adliye önünde toplanan Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan balerin Zeynep Tanbay, Kafes eylem planının, darbecilerin hedeflerine ulaşmak için yapabileceklerinde sınır tanımadığını kanıtladığını savundu. ?Kafes eylem planı gayrimüslimlere suikast, kundaklama ve tehdit faaliyetlerini kapsamakla kalmıyor" diyen Tanbay, kaos oluşturmak için çocukların ve sivillerin gezdiği Koç Müzesi?nin TNT kalıplarıyla havaya uçurulmasını da hedeflediğini belirtti. Açıklama şöyle devam etti: ?Kafes eylem plancılarının harekete geçtiğinin bir başka kanıtı ise planda, Hrant Dink, Rahip Santoro ve Malatya Zirve Kitabevi cinayetlerinden ?operasyon? olarak söz edilmesi. Katliam darbeciler için operasyon olarak görülüyor"

?Bu operasyonel faaliyetlerin sorumlularının en ağır cezaya çarptırılmaları gerekir" diyen Tanbay, tüm darbecilere en ağır cezalar verilene kadar bu davanın arkasında olacaklarını sözlerini ekledi. Basın açıklamanın ardından eylemciler ?Darbelere dur de!" diye slogan attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Önünde 'Kafes' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement