Afganistan'da İki Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da İki Gazeteci Öldürüldü

Afganistan\'da İki Gazeteci Öldürüldü

Afganistan'de Taliban, Amerikalı foto muhabiri David Gilkey ile Afgan tercümanı ve serbest muhabir Zabiullah Tamana'yı öldürdü.

06.06.2016 02:32  Güncelleme: 08:14

Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde Taliban'ın düzenlediği saldırıda, Amerikalı foto muhabiri David Gilkey ile Afgan tercümanı ve serbest muhabir Zabiullah Tamana hayatını kaybetti.

ASKERİ KONVOYA SALDIRI

Helmand kentindeki Afgan Askerinin Basın Sorumlusu Şekil Ahmet, yaptığı açıklamada, Gilkey ve Tamana'nın Leşkergah'tan Marceh'e giden Afgan askeri konvoyuna yapılan saldırıda yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.

ZIRHLI ARAÇ ROKETLE VURULDU

Gilkey ve Tamana'nın içinde bulunduğu zırhlı aracın Taliban tarafından roketle vurulduğunu ifade eden Ahmet, saldırıda 2 Afgan askerinin de hayatını kaybettiğini dile getirdi.

ULUSAL RADYO HABERİ TEYİT ETTİ

Gazeteci Gilkey'in görev yaptığı ABD'nin ulusal radyosu NPR'da olayı teyit ederek, haber takibi için Helmand'da giden 4 kişilik ekipte bulunan Gilkey ve Tamana'nın yaşamını yitirdiğini bildirdi.

(Zabiullah Tamana (solda) ve David Gilkey Afganistan'da)

Anadolu Ajansı için de haber yapan Tamana, çatışma bölgelerinden birçok sıcak haberin dünya kamuoyuna duyurulmasını sağlamıştı.

GAZETECİLERE SALDIRMIŞTI

Taliban'ın ocak ayında bir televizyon kanalında çalışan gazetecilerin bulunduğu araca Kabil'de düzenlediği intihar saldırısında da 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da İki Gazeteci Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement