Afganistan Milli Güvenlik Müsteşarı Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistan Milli Güvenlik Müsteşarı Açıklaması

18.10.2014 13:34

"Aşırıcı eğitime yönelen okullar kapatılmalı"

Afganistan Ulusal Güvenlik Müsteşarı Henif Etmer, bölge ülkelerine, teröristler tarafından istismar edilen "aşırıcı eğitime" yönelen okulların kapatılması çağrısında bulundu.

Bohdi Haber Ajansı'nın haberine göre, Etmer, "Bölgedeki 'aşırıcı eğitime' yönelen okullar, terörist gruplar tarafından istismar ediliyor. Dini okullar tarih boyunca bilgi ve İslam felsefesi merkezleri olarak tanınıyordu ancak bugün bazı devlet ve hükümet-dışı aşırılık yanlısı gruplar, bu okulları terör faaliyetleri için kullanıyor" dedi.

Etmer, bölgede ciddi tehdit oluşturan beş terör örgütünün faaliyet gösterdiğini ve bu grupların bir çoğunun "aşırıcı eğitime" yönelen okullara kolayca erişim sağladığını öne sürdü.

Etmer, bölgede terör faaliyetleri yürüten örgütler olarak "Afganistan ve Pakistan Taliban'ı, Leşker-i Tayıba, El Kaide, IŞİD, Çeçenistan ve Orta Asya'daki aşırılık yanlısı grupları" saydı.

Söz konusu grupların birbirleriyle "sembolik" bağlantıları ve ortak hedefleri bulunduğunu savunan Etmer, uluslararası toplumun bu gruplara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan Milli Güvenlik Müsteşarı Açıklaması - Son Dakika


Advertisement