Afyonkarahisar'da Ekmek Fiyatı Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da Ekmek Fiyatı Tartışmaları

Afyonkarahisar\'da Ekmek Fiyatı Tartışmaları

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Adnan Aşkar, kurak ve yağışsız geçen dönemlerin ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyabileceğini söyledi.

27.02.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Adnan Aşkar, kurak ve yağışsız geçen dönemlerin ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyabileceğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'nın, belediye aracılığı ile satılan ekmekte indirime gidebileceği yönünde yaptığı açıklamalara cevap veren Aşkar, beraberinde Afyon Ekmek Yönetin Kurulu Başkanı Abdullah Soydan ile bir basın toplantısı düzenledi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, yüksek hammadde fiyatlarından dolayı Çetinkaya'nın bu söylemlerinin gerçekleştirilemez olduğunu dile getiren Aşkar, çevre kentlerden örnek vererek Afyonkarahisar'daki ekmeğin fiyatının düşük olduğunu söyledi.

Toplantıda ayrıca, mevsimlerin kurak geçmesinin un ve unlu mamullerle birlikte özellikle ekmekte beklenmedik fiyat artışlarına neden olabileceğine işaret eden Aşkar, üreticiler olarak kesinlikle ekmeğe zam yapmak istemediklerini söyledi. Aşkar, konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hepimizin bildiği gibi Türkiye'de son yılların en kurak kış mevsimlerinden birini yaşıyoruz. Özellikle bizim de içerisinde olduğumuz Konya Ovası Türkiye'nin en büyük besin merkezlerinden birisi. Türkiye'nin eğer Mart ve Nisan ayları da eğer böyle yağışsız geçerse Allah sonumuzu hayır etsin. Devletimizin bu konuda gerekli tedbirleri alacağına inanıyorum. Zam hiç istemediğimiz bir şey. Yapmak istemiyoruz. Ama maliyetler bizi zorladıkça zamma mecburuz, çünkü işletme çalıştıran her insan belli bir miktar kar elde etmedikçe o işletmenin yaşaması mümkün değildir. Özellikle kurak geçen mevsimlerden sonra buğday ithal etmek zorunda kalıyoruz. Dolar kuru malumunuz. Dolar kuru böyle olduğu sürece de dünya piyasalarından alacağımız buğdayda pahalı olacaktır. Hükümetimizin bu konuda bir şeyler yapacağına eminiz. Zam hiç kimsenin hoşlandığı bir şey değil ve biz istiyoruz ki bir ekmek fiyatı oturduğu zaman bu yıllarca gitsin." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da Ekmek Fiyatı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement