Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor - - Son Dakika
Güncel

Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor -

Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor -

Eceabat ilçesinde 8 yıl önce balıkçılık yaptığı sırada fenalaştıktan sonra beyin ameliyatı geçiren ve hala bilinci kapalı olan İlker Aksu, kardeşinin fedakarlığı sayesinde hayata tutunuyor.

30.12.2013 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜLENT ERSÖZ - Eceabat ilçesinde 8 yıl önce balıkçılık yaptığı sırada fenalaştıktan sonra beyin ameliyatı geçiren ve hala bilinci kapalı olan İlker Aksu, kardeşinin fedakarlığı sayesinde hayata tutunuyor. Kendisini ağabeyinin bakımına adayan kardeşi Turan Aksu, devletin desteğiyle bugüne kadar 18 bin kutu mamayı sıvı hale getirip, şırıngayla ağabeyine gıda takviyesi yaptı.

Aksu, 8 yıl önce balıkçılık yaptığı teknesinde aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan ve beyninden ameliyat edilen Aksu, tüm müdahaleye rağmen, bilincini kaybetti. O günden beri yatağa bağımlı hale gelen Aksu'nun bakımını kardeşi Turan, annesi Hayriye Aksu üstleniyor.

Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, eşi Özlem Dayan ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Aksu ailesini evlerinde ziyaret etti.

Turan Aksu, ziyaret sırasında 8 yıldır yaşadıklarını Kaymakam Dayan'a anlattı. Kendisinin çok büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Aksu, şöyle konuştu:

"Takdir Allahımın. Ameliyat esnasında ağabeyimin kafatası kemiğinden bir bölümü alındı. O parça, ağabeyim bir gün bilincini kazanır da düzelirse diye doktorlar tarafından karın boşluğuna yerleştirildi. Eğer dışarıda kalırsa dokular ölüyormuş. Ağabeyimin bu görüntüsünden ilk zamanlar uykularım kaçıyordu. Doktorların 'yeter ki bilinci açılsın gerisini biz hallederiz' demeleriyle kendimi teselli ettim. Hayatta bunun üzerine böyle büyük bir sınav yoktur diye düşünüyorum. Ancak ben bu sınavı Allah'ın izniyle geçeceğim."

Aksu, 41 yaşında olan ağabeyinin ağızdan beslenemediği için bu güne kadar devletin katkılarıyla temin ettikleri 18 bin kutu hazır mamayla beslediklerini ifade ederek, "Günde 4 öğün ikişer kutu mama yanında yoğurt, su ve diğer kuru yiyecekleri sıvı hale getirip, 15 kez şırınga yardımıyla midesinden besliyorum" dedi.

Ağabeyinin bakımından arta kalan zamanda evde balık ağı ördüğünü anlatan Aksu, "Balığa çıktığım zaman ağabeyimin bakım görevini anneme devrediyorum. Komşularımız da sağ olsunlar, annemi hiç yalnız bırakmıyor" diye konuştu.

"Allah şifa verir. İnşallah kazananlardan olursunuz. Her zaman yanınızdayız'' diyen Kaymakam Dayan'ın "Yapabileceğimiz bir şeyler var mı?" sorusuna Aksu, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sürekli yanımızda. Bu zaman kadar devletimiz hep yanımızda oldu. Allah sizlere zeval vermesin" yanıtını verdi.

Öte yandan, Eceabat'ta geçen sene "yılın annesi" seçilen 66 yaşındaki Hayriye Aksu ise Allah'tan mucize beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağabeyini 8 yıldır şırıngayla besliyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement