Agd'den "Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya" Kampı - Son Dakika
Güncel

Agd'den "Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya" Kampı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İnsanların can, mal, inanç, akıl ve nesil emniyetinin olmadığı bir coğrafyada bizim en önemli vazifemiz, adil bir yönetimin kurulması için gayret etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

13.09.2015 15:17

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, "İnsanların can, mal, inanç, akıl ve nesil emniyetinin olmadığı bir coğrafyada bizim en önemli vazifemiz, adil bir yönetimin kurulması için gayret etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

AGD'den yapılan açıklamaya göre, derneğin üniversiteler komisyonu tarafından, üniversite başkanlarına yönelik Düzce Akçakoca'da kamp gerçekleştirildi.

"Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya" temasıyla düzenlenen kampta, 81 ilin AGD üniversite başkanlarına sunumlar yapıldı.

Kampta konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, terör olaylarına karşı kardeşlik ve sağduyu çağrısında bulundu.

Arakan'dan Orta Afrika Cumhuriyeti'ne, uzak ya da yakın tüm coğrafyalardan, herkesin hesaba çekileceğini belirten Turhan, şu ifadelere yer verdi:

"Yapmamız gerekirken yapmadıklarımızın, yapmamamız gerekirken yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Biz Müslümanız. Bizim görevimiz Müslüman olsun ya da olmasın, herkesin hak ve hukukunu gözetmektir. Can emniyeti, mal emniyeti, din emniyeti, akıl ve nesil emniyeti herkes içindir. Şimdi burada biz hakkı üstüm tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurmaktan bahsediyoruz. İnsanların can, mal, inanç, akıl ve nesil emniyetinin olmadığı bir coğrafyada bizim en önemli vazifemiz, adil bir yönetimin kurulması için gayret etmektir."

AGD Üniversiteler Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, dünyanın bir kısmı sefalet içinde yaşarken medyanın o kısımlara dönmediğini, Türkiye'de bir yıl içerisinde uyuşturucu madde yüzünden kaybedilen 600 gencin hesabını kimsenin veremeyeceğini belirtti.

Kampta ayrıca, üniversite başkanları çalışmaları ve üniversitelerine ilişkin bilgi paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agd'den 'Sınıflardan Kampüslere Yeni Bir Dünya' Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement