Agnieszka Kariyerinin En İyi Yılını Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Agnieszka Kariyerinin En İyi Yılını Yaşıyor

Agnieszka Kariyerinin En İyi Yılını Yaşıyor

Agnieszka Radwanska TEB BNP Paribas Wta Champıonships İstanbul 2012'ye ktılmaya hak kazandı.

26.09.2012 13:23

Dünya sıralamasının zirvesindeki dört oyuncu Azarenka, Sharapova, Radwanska ve Serena Williams, WTA organizasyonlarının tacı olan Şampiyona'nın önde gelen isimleri.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) bugün Polonyalı Agnieszka Radwanska'nın İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek olan bu senenin TEB BNP Paribas WTA Championships'ine katılmaya hak kazandığını duyurdu. 23 – 28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan WTA'nın yıl sonu finali, bu çok gözde ünvana sahip olmak ve 4.9 milyon dolarlık para ödülünden pay almak için yarışacak olan, teklerde dünyanın zirvesindeki ilk 8 oyuncuyu ve çiftlerde yine dünyanın zirvesindeki ilk 4 takımı ağırlayacak.

WTA Başkan ve CEO'su Stacey Allaster, "Agniezska 3 WTA ünvanı kazanarak ve Wimbledon'da kürsüye çıkmayı başararak kariyerinin en iyi yılını geçiriyor" dedi ve şöyle devam etti: "Takdire değer ve ilham verici bir şampiyon olmasının yanında, Aga müthiş bir kadınlar tenisi temsilcisi ve geçen senenin oylamasında Hayranlarının Favorisi seçilmesi hiç de şaşırtıcı değil."

Radwanska'nın yorumu şöyle oldu: "Bu sene TEB BNP Paribas WTA Championships için yeniden İstanbul'a gelmeyi dört gözle bekliyorum. Bu her oyuncunun sezon başında kendine koyduğu hedeftir ve ben bunu başardığım için çok mutluyum. Şampiyona WTA'nın yıl içindeki en büyük organizasyonu ve dünyanın en iyilerine karşı oynamak için sabırsızlanıyorum."

23 yaşındaki oyuncu 19 organizasyondan 13'ünde çeyrek finale ya da daha yukarısına çıktı; ve şu üçünde ise şampiyonluk başarısını gösterdi: Dubai Duty Free Championships, Sony Açık (Miami) ve Brüksel Açık. Bu sene bundan once Wimbledon'da mücadele ederek, Radwanska bir 1939'dan beri bir Grand Slam finaline kalan ilk kadın tenisçi oldu. Bu başarısı, daha önce beş defa çeyrek finale kadar ilerleyen Radwanska'nın en iyi Kariyer Grand Slami neticesi oldu. Radwanska kariyeri boyunca 10 tekler şampiyonluğu kazandı.

Şu anda dünya sıralamasında 3. sırada bulunan Radwanska, sene sonu şampiyonasına ikinci defa peş peşe katılma hakkı kazanmış oldu. Ayrıca 2009'daki organizasyonda da yedek oyuncu olarak yarışmıştı. Radwanska, Victoria Azarenka, Serena Williams ve Maria Sharapova'ya katılırken, dört tekler kontenjanı önümüzdeki haftalarda doldurulmak üzere bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Agnieszka Kariyerinin En İyi Yılını Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement