Ağrı'da İşçilerden Oturma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da İşçilerden Oturma Eylemi

Ağrı\'da İşçilerden Oturma Eylemi

Diyadin ilçesinde Aras EDAŞ arıza ve bakım servisinde çalışan bir grup taşeron işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek, oturma eylemi yaptı

02.11.2013 14:11

Diyadin ilçesinde Aras EDAŞ arıza ve bakım servisinde çalışan bir grup işçi, maaşlarını alamadıklarını iddia ederek, oturma eylemi yaptı.

Aras EDAŞ Ağrı İl Müdürlüğü'ne bağlı Diyadin işletme Baş Mühendisliği'nde çalışan taşeron firma işçileri, İnönü Caddesi üzerindeki işletme binası önünde toplandı.

Burada oturma eylemi yaparak, basın açıklaması yapan grup, yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan işçilerden Osman Karaduman, haklarını alana kadar hergün oturma eylemi yapacaklarını belirtti.

Ücretlerini istediklerinde işten çıkarılmayla tehdit edildiklerini vurgulayan Karaduman, "Bizler mağduriyetimizi bildirmek için toplandık. Bünyesinde çalıştığımız yetkili kişilere defalarca maaşlarımızın zamanında ödenmesi hususunda uyardığımız halde maaşlarımız 2-3 aydır ödenmediği gibi sürekli işten çıkarılma tehditleri alıyoruz" dedi.

Zam ya da ekstra bir ücret istemediklerini anlatan Karaduman, şunları kaydetti:

"Bizler hakkımız olan ücreti istiyoruz. Hayati önem taşıyan iş güvenlik malzemelerini alamıyoruz. Çok acil ve hayati tehlike yaratacak arızalar dışında, Diyadin TEDAŞ işletmesi önündeki eylemimize devam edip, buradan ayrılmayacağız. İşimize sahip çıkıyoruz. Sonuna kadar buradayız. Buradan sesimizi duyan herkesin bu haklı mücadelemizde bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'da İşçilerden Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement