Ağrılılar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ağrılılar İstanbul'da Buluştu

Ağrılılar İstanbul\'da Buluştu

Ağrılılar İstanbul Florya'da, İstanbul Ağrılılar Derneği tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

28.01.2013 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Eski Ağrı Valileri Yusuf Yavaşcan ile Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İstanbul Ağrılılar Derneği Başkanı Nihat Adan, Ağrılı İş Adamları ve Dernek Başkanlarının katıldığı toplantıya Ağrı'nın sorunları görüşüldü.

Ağrı ile ilgili sorun ve dilekleri dile getiren konuşmaların ardından söz alan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "bu gecenin düzenlenmesinden dolayı başta Dernek Başkanı Nihat Adan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu gecede bir araya gelen hemşerilerimiz samimiyetle Ağrı için dilek ve temennide bulundular. Muhtemelen bundan yıllar önce de bu tür organizasyonlar olmuştur. Ağrı'nın sorunları hakkında daha önce bahsedilenlerden birçoğu şimdi giderilmiş durumdadır. Özellikle eğitim konusunda Ağrılı iş adamlarımız büyük bir özveri gösteriyorlar. Umarım bundan sonra da ve özellikle bu akşam yine olumlu sonuçlar alırız" diye konuştu.

Vali Tekinarslan, "ben kimseye Ağrı'da yatırım yapmadıkları için gönül koymam. Ticaret kar gerektiriyor. Size eğer bir getirisi olacaksa bunu yapabilirsiniz. İlimizde de tarım, hayvancılık, turizm ve ticaret alanlarında ciddi bir potansiyel var. Bu alanlarda ilimiz ülkemizde en uygun yerlerin başında geliyor. Bunu değerlendirebilirsiniz. Hem kazanç sağlamanız hem de ilimizin ekonomisine, istihdamına katkıda bulunmuş olursunuz. Sizler bu konuda bir fizibilite çalışması yapar ve Ağrı'ya yatırım yapmaya karar verirseniz, biz elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi ve çekincesi olmasın" dedi.

Valilerin daha uzun süre görev yapmaları konusunda gelen sorular üzere Vali Tekinarslan, "bizim bunun üzerinde bir tasarrufumuz yok. Takdir edildiği kadar buradayız. Ama biz Ağrı'ya bir bayram ziyaretine gelmedik. Kendi adıma şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bana denilse ki senin 5 yıllık valilik yapma hakkın var. Haritadan seç deseler. Ben hiç tereddüt etmeden Ağrı'yı tercih ederim. Ama bunun kendi başıma yapacağım bir tercih olmadığı kadar, benim Ağrı'da olmamın da bir anlamı olması lazım. Bu konuda belirleyici olan hem hükümetimiz tarafından takdir edilmesi hem de kaldığımız süre içerisinde faydalı işler yapmamızdır" diye konuştu.

Birlikte ve samimi hareket edildiğinde faydalı işlerin ortaya çıkabileceğine vurgu yapan Vali Tekinarslan, "bir ağırlığı her birimiz farklı noktalardan çekmeye kalkışsak yerinden oynatamayız. Ama hep birlikte bir istikamete doğru çekersek bu ağırlığı ileriye doğru götürebiliriz. Siyasisi, bürokrasisi, iş adamları, sivil toplum kuruluşları, ileri gelenleri, Ağrı'da ya da Ağrı'nın dışında hayatını idame eden bütün vatandaşlarımız hep birlikte hareket edersek Ağrı'yı ileriye doğru götürürüz" ifadelerini kullandı.

Vali Tekinarslan, program sonrasında Ağrı'da yatırım yapmak isteyen iş adamlarıyla projeleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Programda Eski Ağrı Valileri Yusuf Yavaşcan ile Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İstanbul Ağrılılar Derneği Başkanı Nihat Adan birer konuşma yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrılılar İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement