Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yeni nesil ögrenme modeli, tüm derslerde İngilizce uygulaması ve burs olanaklarıyla, '3'üncü nesil üniversite' konumuna geldiklerini söyledi. Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, '2013-14 akademik yılında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak 3 fakültenin 6 bölümüne toplam 115 öğrenci alacaklarını açıkladı.
AGÜ'nün Sümer Kampusu'nda açıklama ve öğrenci kabul merkezinin tanıtımını yapan Rektör Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, yakın gelecekte, kampusların digital eğitim yapılan yerler olacağını, kampuslerin cezaevi gibi kapılarında nöbet tutulan yerler olmaktan çıkacağını söyledi. Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, şöyle dedi:
"Öğrenen bireyi merkezine alarak birlikte öğrenmeyi teşvik eden AGÜ, teknolojiyi tam anlamıyla etkili bir şekilde kullanarak eğitimin sınıf dışında da sürdüğü yeni nesil öğrenme modelini geliştirdi. Bu model sayesinde öğrencilerini iş hayatına daha donanımlı hazırlayacak olan AGÜ, başarılı öğrencilerini 'Gelişim Desteği' ve 'Kariyer Desteği' başlıkları altında iki aşamalı burs fırsatlarıyla da destekliyor."
AGÜ'de, belirli kriterlerdeki başarılı öğrencilerinin, ABD'de yapacakları yüksek lisans ve doktora masraflarının da tamamını karşılayacağına değinen Prof.Dr. Sabuncuoğlu, YÖK'ün mevcut sistemindeki gibi öğrenciyi mengene altında tutan bir anlayış yerine
2013-14 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacak AGÜ, üçüncü nesil bir üniversite olarak, vakıf üniversitelerinin olanaklarını devlet üniversitesi bünyesinde öğrencilerine sunmayı hedeflediğine dikkat çekererk, şöyle dedi:
"Öğrenen odaklı yaklaşımıyla geleceği şekillendirecek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen AGÜ, diğer yandan bir araştırma üniversitesi olarak kurduğu ortaklıklarla bilgiyi değere dönüştürecektir. Böylece, AGÜ, öğrencilerine, AGÜ Destekleme Vakfı'nın güçlü katkılarıyla yetişecek, akademik anlamda nitelikli ve mesleki anlamda donanımları yüksek, bireysel ve sosyal becerilere sahip bireyler olacaklarını vaat ediyor. AGÜ'nün diğer önemli farklılıklardan biri ise eğitim kurgusunu yeni nesil öğrenme metotları üzerinden hayata geçirecek olması. Öğrenciyi merkeze alarak birlikte öğrenmeyi teşvik eden bu metot, öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sağlamanın yanı sıra, onların öğrenme seviyelerini belli ölçüde yükseltecektir. Teknolojiyi tam anlamıyla etkili kullanarak öğrenmenin sınıf dışında da sürdüğü, tasarım yapılan ve tartışılarak öğrenilen bir ortam oluşturmayı amaçlayan bu metot, 'Tersine Sınıf' mantığından yola çıkıyor. Üçüncü nesil bir üniversite olarak yeni öğrenme metotları ile öğrencilerinin hem eğitim kalitelerini artırmayı hem de mezun olduklarında iş dünyasına daha hazır olmalarını amaçlayan AGÜ, farklı burs seçenekleri ile de öğrencilerinin yanında yer alacak. Vakıf destekli bir devlet üniversitesi olan AGÜ, başarılı öğrencileri için eğitim yaşamları boyunca 'Gelişim Desteği', eğitimlerini tamamladıktan sonrası içinse 'Kariyer Desteği' başlıkları altında iki aşamalı burs fırsatı sunuyor. LYS başarı sıralamasına göre öğrencilere, ayda 2 bin 300 TL'ye kadar varan miktarlarda burs verecek olan AGÜ, öğrencilerinin hayata atılmalarını kolaylaştırmak ve girişimcilik olasılıklarını artırmak amacıyla sunduğu 'Kariyer Desteği' bursunu, her öğrencinin hesabında biriken ve mezuniyette kendisine ödenen bir model üzerine kurguladı. "
AGÜ Sümer Kampusu'nun 2012 Dünya Mimarlık Festivali'nde eğitim alanında birincilik ödülü kazandığına dikkati çeken Rektör Prof.Dr. Sabuncuoğlu, bursların yanı sıra AGÜ, LYS'de ilk 1000'den gelen başarılı öğrencilerinin, lisans eğitiminden 3.50- 4.00 ortalama ile mezun olmaları halinde, ABD'de yüksek lisans ve doktora masraflarının tamamını karşılayacaklarını belirtti. Prof.Dr. Sabuncuoğlu, şöyle devam etti:
"Yönetim yapısından eğitim, sosyal ve gelişim programlarına kadar pek çok alanda Türk ve dünya üniversiteleri ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürüten AGÜ, kurumsallaşma sürecinde Stanford, UC Berkeley, NYU, MIT, Columbia, SUNY, CUNY, UCF, IIT, TU Delft gibi her biri farklı alanlarda uzmanlaşmış üniversiteler ile farklı seviyelerde işbirlikleri geliştirecek. Bu sayede öğrencilerine yurt dışı staj imkanı da sağlayacak olan AGÜ, bu kapsamda genişletilmiş Erasmus Programı çerçevesinde Avrupa'daki üniversiteler ile de ikili değişim ve yurtdışı staj anlaşmaları yaptı. AGÜ, bu tür işbirliklerini gelecek yıllarda daha da artırmayı hedefliyor." - Kayseri
Son Dakika › Güncel › AGÜ'den Yeni Nesil Öğrenme Modeli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?