Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme"Si Başkentte - Son Dakika
Güncel

Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme"Si Başkentte

Ahmet Güneştekin\'in "Yüzleşme"Si Başkentte

Ressam Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme" adlı sergisi başkentte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıldı.

22.01.2013 21:52

Ressam Ahmet Güneştekin'in "Yüzleşme" adlı sergisi başkentte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıldı.

Cermodern'deki sergiyi Güneştekin ile gezerek eserler hakkında bilgi alan Günay, " Türkiye'de modern sanatın gelenekten çok ustalıkla yararlanan Ahmet Güneştekin son yıllardaki çalışmalarıyla hem ulusal hem evrensel ortamda dikkat çeken bir arkadaşımız oldu" dedi.

Günay, Güneştekin'in sergisini çok beğendiğini ifade ederek, "Mitolojiden, mistisizmden, gelenekten yararlanmış ama son derece modern bir kurguyla yapılmış. Ben büyük bir hayranlıkla gezdim. Tebrik ediyorum. Ankara'ya gelen herkes ve Ankaralılar mutlaka görsün isterim" diye konuştu.

Ahmet Güneştekin de serginin ilk olarak İstanbul'da sanatseverin beğenisine sunulduğunu, Ankara'dan teklif geldiğinde de Cermodern'de yapılmasını düşündüğünü belirtti.

Cermodern'in Türkiye'nin yüz akı bir sergi mekanı olduğunu kaydeden Güneştekin, Türkiye'de Cermodern'in henüz fazla tanınmadığını ancak Diyarbakır, Bursa, Adana gibi Türkiye'nin pek çok yerinde buraya benzer mekanların kazandırılmasını arzuladığını dile getirdi.

Güneştekin, "Yüzleşme"nin Ankara'dan sonra Venedik'e, Berlin'e, Fransa'nın 5 ayrı kentine, Stokholm ve New York'a da giderek dünyayı dolaşacağını buldurdu.

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker-

Sergiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Eker, geçen ay İstanbul Modern'de ziyaret ettiği sergiyi ikinci kez gezdiğini ve serginin Ankaralı sanatseverler için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Serginin önemine işaret eden Eker, "Hem kültürel çeşitliliğimizi hem birey olarak, hem toplum olarak tarih içerisindeki serüvenimizi, bir manada tabiat ile olan ilişkilerimizi sorgulayan, hem renk hem hacim hem motif hem desen itibarıyla bir yanıyla tasarım ama öteki boyutuyla da resim ve diğer görsel boyutları ile bize çok şey anlatan bir sergi" dedi.

-"Yüzleşme" 30 Mart'a kadar başkentte-

Sergiyi gezen sanatçı Rojin de sergiyi muhteşem bulduğunu belirterek, bu ülkenin Anadolu'nun Mezopotamya'nın motiflerinin kullanılmasının çok anlamlı olduğunun söyledi.

Hala yüzleşememiş olmanın Türkiye'nin ayıbı olduğunu ifade eden Rojin, serginin adının bu nedenle çok anlamlı bulduğunu söyleyerek "Bütün sanatçıların bu süreci çok sağlıklı bir şekilde hem yüzleşme, hem barış duygusuyla üretimlerini yapması gerekiyor" diye konuştu.

Sergi 30 Mart'a kadar görülebilecek.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz - Erdal Çelikel

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Güneştekin'in 'Yüzleşme'Si Başkentte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement