Aile Sağlığı Merkezi Yapım Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Aile Sağlığı Merkezi Yapım Çalışmalarına Başlandı

Aile Sağlığı Merkezi Yapım Çalışmalarına Başlandı

Van Sağlık İl Müdürlüğü Özalp Toplum Sağlığı Merkezi yapılması için. 1.736,21 m2 arsa tahsis edildi.

01.03.2012 15:27  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Recep Yıldırım, Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo ve İnşaat Emlak Şube Müdür Süleyman Balkış Özalp Kaymakamı Şener ÇAĞLAR'rı makamında ziyaret ederek Özalp'ta yapılacak olan Aile Toplum Sağlığı Merkezi için görüştü. Yapılan görüşmeler sonrası Özalp Belediye'sine geçen Sağlık Müdür Vekili Dr. Recep Yıldırım Belediye Başkanı Murat Durmazı makamında ziyaret etti.

Van Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Recep Yıldırım, Belediye Başkanı Murat Durmaz ile yapılacak olan aile toplum sağlığı merkezi görüştü. "Halkımızın sağlığının kendileri için önemli olduğunu" belirten Başkan Durmaz; "İstasyon Mahallesinin Aile Sağlığı Merkezine kavuşması için İl Sağlık Müdürlüğüne ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını" söyledi. Sağlık Müdür Vekili Dr Recep Yıldırım Özalp'a yapılacak olan Aile Sağlık Merkezinin 4 hekimlikten oluşacağını tahsis edilecek yerlerin işlemleri bittikten sonra (ASM) Aile Sağlık Merkezlerinin yapımına başlanılacağını belirtti.

Daha önce Özalp İlçesi Cumhuriyet Mahallesine yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezinin Belediyemizin girişimleri ve arazi tahsisi konusundaki yükümlülükleri üzerine almasıyla tüm kamu yatırımlarından olduğu gibi sağlık hizmetlerinden de yoksun olan İstasyon Mahallesine yapılması kararlaştırıldı.

Özalp Belediye Meclisi 24.02.2012 tarihinde olağanüstü toplanarak Aile Sağlığı Merkezi için gerekli olan 1.500 m2 arazinin tahsisi için İstasyon Mahallesinde taşınmazları olan bir vatandaşla trampa (takas) yoluyla iki parsel alınarak toplamda 1.736,21 m2 arsa "Aile Sağlığı Merkezi" yapılmak üzere Van Sağlık İl Müdürlüğü Özalp Toplum Sağlığı Merkezine tahsis edildi. Bunun üzerine tahsis edilen araziyi yerinde incelemek üzere ilçeye giden Van Sağlık İl Müdür Vekili Dr.Recep Yıldırım, Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo ve İnşaat Emlak Şube Müdür Süleyman Balkış Belediye Başkanı Murat Durmaz'ı makamında ziyaret ettiler.

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı M.Salih Gazioğulları ve Fen İşleri Müdür Vekili Şinasi Car ile birlikte Aile Sağlığı Merkezinin yapılacağı arazide incelemelerde bulunarak arazinin uygun olduğunu, bu aşamadan sonra resmi prosedürlerin yerine getirilmesi için çalışma başlatacaklarını belirttiler. Yer tahsis işlemleri bitikten sonra ASM Aile Toplum Sağlılğı Merkezinin yapımına hemen başlanılacağı ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aile Sağlığı Merkezi Yapım Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement