AK Parti'den Türbanlı Aday - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Türbanlı Aday

AK Parti\'den Türbanlı Aday

AK Parti Antalya'da 13. sıradan türbanlı bir öğretmeni milletvekili adayı gösterdi.

11.04.2011 18:28  Güncelleme: 19:14

AKP, Antalya'da 13. sıradan türbanlı bir öğretmeni milletvekili adayı gösterdi. Antalya'da 13. sıradan Gülderen Gültekin'i (öğretmen) milletvekili adayı gösterdi.

2 ÇOCUK ANNESİ

Gülderen Gültekin; Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, evli ve 2 çocuk annesi...

Diyarbakır'da 6. sıradan aday gösterilen Oya Eronat ise askeri aracın geçisi sırasında bir dershanede meydana gelen patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden birinin annesi...

Adaylığını, haber muhabirinden öğrenen Gülderen Gültekin, "Benim için listenin sonlarında gösterilmek süpriz oldu. Daha önlerden bir sıra bekliyordum. Ancak 80 kişinin başvuru yaptığı Antalya'da başörtülü adayları temsilen listede olmak bile çok önemli. " dedi.

Listenin sonlarında olmasına rağmen, gayretle AK Parti'nin başarısı için çalışacağını ifade eden Gülderen Gültekin, "Sonda veya başta olmaktan ziyade listede olmak önemli. " diye konuştu.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Gülderen Gültekin, 1996 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 15 yıldır devletin eğitim kurumlarında görev yapıyor.

Yönetilenlerin yarısının kadın olmasına rağmen, yönetenlerin çok azının kadın olduğuna dikkat çeken Gültekin, siyasete kadın eli değmesi gerektiğine inandığı için aday olduğunu söyledi. Başörtüsü probleminin çözümü adına uygun zaman ve zeminin çok yakın bir gelecekte oluşacağına inandığını kaydeden Gültekin, şöyle konuştu: "İnsanlar bizi tanıdıkça, gerçekten örtülü bayanların da diğerlerinden hiçbir farkının olmadığını, aslında hep bir arada çok güzel bir şekilde yaşayabileceğimizi göreceklerini düşünüyorum. "

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Parti'den Türbanlı Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement