AK Parti'nin Balıkesir Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Balıkesir Mitingi

AK Parti\'nin Balıkesir Mitingi

Başbakan Erdoğan: (6) "(Paralel yapıyla ilgili) Türkiye'deki son çetedir onu da tasfiye edeceğiz, bu hainleri de def edeceğiz.

28.02.2014 16:59

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "(Paralel yapıyla ilgili) Türkiye'deki son çetedir onu da tasfiye edeceğiz, bu hainleri de def edeceğiz. İşte o zaman Türkiye'nin önünde demokrasinin, ekonominin, istikrarın, huzurun önünde hiç engel kalmayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada, Gezi eylemlerinin yapıldığını anımsatarak, "Bizim ecdadımız Fatih bir çağ kapıyor, bir çağ açıyor; kalkıyorlar duvarlara 'zulüm 1453'te başladı' diyorlar. İşte bunlar beraber hareket ettiler" ifadesini kullandı.

Pazartesi günü Ankara'da Büyükşehir Belediyesinin inşaa ettiği bir bulvarı hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, "Kimlere rağmen? O solculara rağmen, o ate rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist ama sorarsan bunları CHP'nin Genel Müdürüne 'bunlar bizim sevgili gençlerimiz' diyor. CHP'nin Genel Müdürü elinde molotofkokteyliyle dolaşan gençleri, sevgili gençler olarak görüyor. Hayır ben, sevgili gençler olarak görmüyorum. Bizim sevgili gençlerimizin elinde molotofkokteyli olmaz, bizim sevgili gençlerimizin elinde bilgisayarı olur, ıpadi olur, kalemi olur, kitabı olur. Çünkü bizim sevgili gençlerimiz bilgi ile hikmetle donanmış olarak bu ülkenin geleceğini aydınlatacak, molotofkokteyleriyle değil. Ama anamuhalefet partisinin ne yazık ki başındaki genel müdür, bu işi böyle tanımlıyor. Bulvarın adı ne biliyor musunuz? 1071 Malazgirt Bulvarı" diye konuştu.

1071 Malazgirt Bulvarı açılışı sırasında gezicilerin ve vandalların bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Erdoğan, "Dikkatinizi çekiyorum. Bunlardan bir tanesi üzerine Bizans kıyafetleri giymiş, şu hale bakar mısınız. Alparslan 1071'de Bizans'a karşı savaşıyorya o da Bizans tişörtü giymiş, kendini Bizanslı yerine koymuş. 1071 Malazgirt Bulvarının açılışını protesto ediyor, yazıklar olsun. Şunu unutmayın: İşte bu eylemcilerin önünde, yanında CHP var, CHP milletvekilleri var, CHP Genel Başkanı var, bu eylemcilerin avukatlığını da maalesef MHP yapıyor. Şu anda bu paralel örgüt, bu gezicilere, bu Bizans hayranlarına arkadaşlık, yoldaşlık yapıyor. Oyun çok büyük Balıkesir, hesap başka" ifadelerini kullandı.

-"Toplamda 17 katrilyon ödedik"

Başbakan Erdoğan, 2002 yılının kasım ayında göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, şu anda Türkiye'nin milli gelirinin ise 800 milyar dolar olduğunu vurguladı. AK Parti olarak 10 senede bunun üzerine 570 milyar dolar ilave ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Adam çıkmış yolsuzluklardan bahsediyor. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar, 10 senede 79 senede yapılanın üzerine 570 milyar dolar nasıl ilave edecek? Geldiğimizde 100 liranın 73 lirası borçtu şimdi ise 100 liranın 35 lirası borç. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Yani 100 liraya 63 lira faiz veriyordu şimdi tek haneli rakama düştü. Bu aradaki fark kimin cebinde, benim vatandaşımın cebinde. Çiftçi kardeşime sesleniyorum, köylü kardeşime sesleniyorum. Ziraat Bankası'nın verdiği faiz neydi? Kredi karşılığında aldığı faiz yüzde 59'du, şimdi yüzde 5. Yüzde 59 faizle benim çiftçime, köylüme kredi veriyordu şimdi yüzde 5. Halk B esnafıma yüzde 46 faizle kredi veriyordu, yüzde 5. Bunları bu iktidar yaptı. Şimdi ben memur kardeşime sesleniyorum, işçi kardeşime sesleniyorum. 'Zorunlu tasarruf' adı altında maaşlarınızı kestiler. Maaş ödeyemiyorlardı, ne kadar kestiler biliyor musunuz? 13,5 katrilyon. Geldim göreve, baktım masamın üzerinde 13,5 katrilyon işçi, memur devletten alacaklı. Arkadaşlarıma dedim ki: 'Devlet işçisine, memuruna borçlu olamaz. Hemen bunu ödeyeceğiz' ve 13,5 katrilyonu biz ödedik, biz. Aynı şekilde yine işçi, memurdan 'konut edindirme yardımı' adı altında da para kestiler. Bu parayı da ödemediler, o parayı da biz ödedik, 3,5 katrilyon. Toplamda 17 katrilyon biz ödedik."

-"Türkiye, 30 Mart'ta istikrara oy verecek"

IMF'ye MHP'nin DSP ile borçlandığına değinen Erdoğan, göreve geldiklerinde 23,5 milyar dolar IMF'ye borç olduğunu kaydetti.

"Şu anda belediyesi MHP'de olan Balıkesir, hesabını sormamız lazım 30 Mart'ta" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siz, bizi IMF'ye teslim ettiniz. Zaten Balıkesirimize de birşey yapamadınız. Geçen 14 Mayıs'ta IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu sıfırladık, bitirdik. Şimdi IMF bizden borç istiyor, şimdi biz ona borç vereceğiz. Merkez Bankası'nın kasasında ne vardı biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar rezervde para vardı. Şu anda 130 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunları yapabilir miydi? MHP'nin başındaki zat, 'yolsuzluklar var' diyor. Yazıklar olsun sana. Ziraat Bankası'nı batırdın, Halk Bankası'nı batırdın, Vakıf Bankı batırdın hep görev zararı yazdın sizin iktidarınızda. Şu anda Ziraat Bankası da Halk Bankası da Vakıf Bank da Avrupa'nın sayılı kar eden, kazanan bankaları arasında bunlar. Her şey ortada 'Halep ordaysa arşın Balıkesir'de."

Başbakan Erdoğan, son bir yıldır Balıkesir başta olmak üzere artık şehit haberleri gelmediğinin altını çizerek, "Bir yıldır doğudan, güneydoğudan acı haberler almıyoruz. Artık bu kronik sorunlara hamd olsun çözümleri yakaladık, ısrarla bunların üzerine gidiyoruz" dedi.

Türkiye'nin zincirlerinden, prangalarından tek tek kurtulduğunu belirten Erdoğan, "2013 yılı sıkıntılarla doluydu ve OECD'nin açıkladığı raporlara göre, büyüme kaydında Türkiye hamd olsun geldi, ilk 5'in içinde yerini aldı 3,8 büyüme hızıyla. Bizim için yeterli değil, daha fazla olması lazım. İnşallah daha fazla da olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, paralel yapının ve örgütün Türkiye'nin önündeki son engel olduğuna işaret ederek, "Türkiye'deki son çetedir onu da tasfiye edeceğiz, bu hainleri de def edeceğiz. İşte o zaman Türkiye'nin önünde demokrasinin, ekonominin, istikrarın, huzurun önünde hiç engel kalmayacak. 30 Mart'ta bir tercih yapacaksınız sevgili kardeşlerim. Ne diyeceksiniz biliyor musunuz: 'Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye'. Ya eskisi gibi koalisyonlar, kaoslar, krizler ya da şimdiki gibi istikrar, huzur, kardeşlik. İnanıyorum ki Türkiye, 30 Mart'ta istikrara oy verecek, yeni Türkiye'ye oy verecek" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Balıkesir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement