AK Parti Osmaniye İl Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Osmaniye İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Osmaniye İl Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, anayasa değişikline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

19.11.2016 17:15

AK Parti Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, anayasa değişikline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ünal, Partisinin Osmaniye teşkilatınca Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık koalisyon hükumetleri tarafından yönetilemeyeceğini ve bunun için Anayasa değişikliğinin şart olduğunu belirtti.

Ülkenin güçlü iktidarla geleceğe yürümesi gerektiğini dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Rahmetli Menderes ile Özal'ın dönemi istikrarın yankılandığı dönemlerdi. Ama bunun dışındaki dönemlerde tek partili iktidarların olmadığı, birkaç partinin koalisyon olduğu ve patinaj yapıldığı, Türkiye'yi geriye götürülen dönemlerdi. Dolayısıyla sistemlerde bir ilişkinin olması gerekiyor. İnşallah anayasa değişikliğiyle, milletvekillerimizin onayından sonra biz her önemli konuda olduğu gibi yine millete gideceğiz ve onların kararını isteyeceğiz. Bu sistem değişikliğiyle de zayıf koalisyon hükumetlerinin önüne geçmiş olunacak. Yani Türkiye'de bundan sonra güçlü iktidarlar olacak, başa gelecekler yüzde 50'nin üzerinde halkın kabulüyle başa gelmiş kişiler olacak. Tek başına güçlü bir iktidar olacak ve net kararlarla Türkiye geleceğe büyük adımlarla yürüyecek."

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Suat Önal da 15 Temmuz akşamı yaşanan karanlık gecenin aziz millet tarafından aydınlık bir sabaha dönüştürüldüğünü belirtti.

Önal, 15 Temmuz hain kalkışmayı ve onun arkasındaki karanlık güçlerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin, AK Parti iktidarıyla bu kadar gelişmesinin, güzelleşmesinin ve emperyalist ülkelerin yıllardır sömürdüğü ülkelere sahip çıkan güçlü bir ülke olmasının bazılarını rahatsız ettiğini dile getiren Önal, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletlerin beş daimi ülkesi dünyayı yönlendiriyor. Bu haksız düzene, bu haksız yönetim biçimine hür bir sesle karşı çıkan Cumhurbaşkanımızın, 'Dünya 5'ten büyüktür' ifadesine rıza gösteremeyen emperyalist devletler, sömürülerine, rantlarına karşı duran Türkiye'yi onun cumhurbaşkanıyla, başbakanını görünce, acilen tedbir aldılar. 15 Temmuz gecesi de bunu hayata geçirmeyi planladılar."

Önal, ayrıca hükumet çalışmaları ve hizmetleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mücahit Durmuşoğlu, 15 Temmuz'un tarihe kırılma anlarından biri olarak eklendiğini kaydetti.

Durmuşoğlu, "O hain kalkışmayı gerçekleştirmeye çalışanlar bu milletin 'dünya beşten büyüktür' diyen bir lideri olduğunu hesap edemediler, bu milletin imanını, inancını, fedakarlığını hesap edemediler. Bu tarih bundan sonra tesadüf bir tarih olmayacak. Bu millet bu tarihte bir destan yazdı. Liderimizin verdiği talimatla bu millet Havaalanlarına, sokaklara ve bu ülkeye sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Teşkilat olarak seçimlerde başarılı olduklarını belirten Tor, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimlerinde malumunuz geçici bir sıkıntının içerisine girdik. AK Partimiz Osmaniye'de Rize, Trabzon ve Konya ile birlikte en az oy kaybeden illerden birisi oldu. Farklı bir partinin genel başkanının olduğu bir ilde en az oy kaybeden illerden biri olabilmek bizim için önemliydi. Bu azim ve şevkle birlikte bütün teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla bileklerimizi sıyırdık ve yollara koyulduk. 1 Kasım seçimlerinde AK Partimizin kurulduğu 2001'den bu yana girdiği bütün seçimlerdeki en farklı sonucu almak suretiyle en yakın rakibimize 40 bin oy fark attık. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Osmaniye İl Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement