Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunu kırılması ve mücadelesinde çalışmaları devam ediyor.
Bölgede ilk olarak Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi 2016 yılında turunçgil bahçelerine ve özellikle Bodrum Mandalinası bahçelerine 200 adet feromon tuzak asılmasıyla, popülasyon tespit çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere dekara 2 adet feromon tuzak olacak şekilde toplamda 2000 adet tuzak desteklemesi yapıldı ve 1000 dekarlık turunçgil sahasında çalışmalara başlandı.
2017 yılı içerisinde ise Turgutreis, Türkbükü, Mazı, İnceyalı, Gölköy, Gümüşlük, Ortakent, Yalıkavak, Taşlıyalı, Gündoğan, Bitez Mahalleleri olmak üzere 957 dekar alanda 148 üreticiye ulaşıldı ve turunçgil bahçelerine 1000 adet feromon tuzak uygulaması yapıldı. Bu çalışma ile Bodrum yarımadasının Akdeniz Meyve Sineğinden izole edilmesi amaçlanıyor. Üreticiler, Akdeniz Meyve Sineği zararından dolayı ürün kaybı yaşamayacak. Ayrıca bu biyoteknik mücadele yöntemi ile sadece Akdeniz Meyve Sineği hedef alınarak kimyasal mücadeleden doğan zehir etkisinden kurtulmuş olunuyor.
Üreticiler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı desteklemelerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, birim alandan, geçmiş yıllara göre daha fazla ürün aldıklarını ve buna bağlı olarak gelir düzeylerinin daha da iyileştiğini söylediler. - MUĞLA
Son Dakika › Güncel › Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?