Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Taşgetiren, İha'ya Konuştu - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Taşgetiren, İha'ya Konuştu

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Taşgetiren, İha\'ya Konuştu

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Başbakan Erdoğan'a sunacakları raporda, görüştükleri vatandaşların kaygı ve önerileri ile heyet olarak yaptıkları değerlendirmelerin yer aldığını söyledi.

25.06.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, Başbakan Erdoğan'a sunacakları raporda, görüştükleri vatandaşların kaygı ve önerileri ile heyet olarak yaptıkları değerlendirmelerin yer aldığını söyledi.

Çözüm sürecine destek için oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nin, yarın Başbakan Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecekleri toplantı öncesi İç Anadolu Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, İHA'ya değerlendirmelerde bulundu. 13 ili ve ilçeleri gezdiklerini söyleyen Taşgetiren, "İnsanlarla temaslarımız oldu, yoğunlukla dinledik. Sivil toplum kuruluşlarını, şehit ailelerini ve insanlarımızı dinledik. Çok farklı toplum kesimlerinde, çok farklı düşünce gruplarından insanlarla beraber olduk. Yani insanların çözüm sürecine ilişkin değerlendirmeleri, hislerini, hassasiyetlerini, zaman zaman kaygılarını ve önerilerini not ettik. Raporumuz bunlardan oluşuyor ve bunlara ilişkin bizim heyet olarak değerlendirmelerden ve önerilerden oluşuyor" dedi.

İç Anadolu Bölgesi'nin, çatışma zemininin bitmiş olmasını çok önemsediğini belirten Taşgetiren, "İç Anadolu Bölgesi hassasiyetleri olan bir bölge. En çok şehit cenazesinin geldiği bir bölge. Çatışma zeminin bitmiş olmasını çok önemsiyorlar. Kardeşliği çok önemsiyorlar. Türk-Kürt ayrımının olmadığını, insanların sade toplum zemininin de böyle bir ayrım bulunmadığını, yani problemin daha çok kurulu düzenin yanlışlıklarından ortaya çıktığını ve her toplumda kurulu düzene ilişkin bir takım sorunlar olduğunu tespit ettik. Çözüm sürecinin ilerlemesi isteniyor. Bunun yanında bu sürecin Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, toprak bütünlüğüne, bayrağına herhangi bir halel getirmemesi talep ediliyor. Bunlar da toplumun ana duyarlılıkları. Tabi bunun yanında Kürt vatandaşlarımızın kurulu düzenden yana şikayetlerinin ortadan kaldırılması, sistemin iyileştirilmesi noktasında talepler var. Bu taleplerde yine altını çizerek söyleyeyim. Bütün toplumun kurulu düzene dair şikayetlerin giderilmesi çerçevesine oturuyor. Bunu da çok genel anlamda çok ileri bir demokrasi talebi olarak ifade etmek mümkün" dedi.

Akil İnsan Murat Belge'nin istifasını da değerlendiren Ahmet Taşgetiren, "Tabi bir başka heyette bulunuyor Murat Bey. Yani Gezi olaylarından yola çıkarak aldığı bir karar. Zaten Akil İnsanların çalışması süreliydi. 2 ay gibi bir süre sonra bitiyordu. Yani bu süre sonrasında Sayın Belge'nin istifa ediyor olması karşılığı olmayan bir şey. Buna rağmen ben o çağrıda bulunan yani Akil İnsanlara böyle bir çağrıda bulunan hükümetin Sayın Belge'nin istifasını da değerlendireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Başkanı Taşgetiren, İha'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement