CHP, AKİT TV Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

CHP, AKİT TV Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Burdur Milletvekili Göker, AKİT TV yetkilileri hakkında, Atatürk'e yönelik hukuka ve gerçeğe aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

12.11.2015 13:31  Güncelleme: 13:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in adliyeye gelişi- Göker'in suç duyurusunda bulunması- Göker'in adliye çıkışında açıklama yapması AKİT TV yetkilileri hakkında suç duyurusu- CHP Burdur Milletvekili Göker, AKİT TV yetkilileri hakkında, Atatürk'e yönelik hukuka ve gerçeğe aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, AKİT TV yetkilileri hakkında Burdur Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Göker, İl Başkan Vekili Musa Özdemir ile Burdur Adliyesi'ne gelerek AKİT TV yetkilileri hakkında, Atatürk'e yönelik hukuka ve gerçeğe aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Göker, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, suç duyurusunu, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun uyarınca yaptığını söyledi. "Bildiğiniz gibi Ulu Önderimizin ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da AKİT TV'nin yaptığı atamıza hakaret içeren aşağılayıcı sözlerle, manevi şahsiyetını üzen yorumu ve yayını sebebiyle şahsım adına Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" diyen Göker, "Buradan da öncelikle Burdur ve tüm Türkiye'ye şunu söylemek istiyorum; Ulu Önder'imizin göstermiş olduğu çizgide ilerleyen bizler olduğu sürece AKİT'lere gereken cevap her daim verilecektir" ifadesini kullandı. Göker, bir gazetecinin "RTÜK'ün AKİT TV hakkında verdiği cezayla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna, "Bu bir geçiştirme cezasıydı. Bu iş, bir kınama cezası ile geçiştirilemez. Sonuçta tüm dünyanın takdir ettiği, önder saydığı Ulu Önder'e yapılan bir hakaret bu kadar hafif bir cezayla geçiştirilemez" yanıtını verdi.

CHP, AKİT TV Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP, AKİT TV Yetkilileri Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • OSMANLI TORUNU : helal olsun akit gazetesi iyi bir yorum yapmiş o yorumu sonuna kadar bende savunuyorum atatürkü herkes sevmek zorunda değil saygı duymak zorundada değil insanları zor la saygı duymaya zorlamayın o adamı bende sevmiyorum nefret ediyorum kin besliyorum o adama 1 0 Yanıtla

Advertisement