AKPM Başkanı: DEM Parti'nin seçim zaferini tanımamak demokratik ilkelerin ihlalidir - Son Dakika
Son Dakika Logo

AKPM Başkanı: DEM Parti'nin seçim zaferini tanımamak demokratik ilkelerin ihlalidir

02.04.2024 19:45  Güncelleme: 09:56

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grubunun Başkanı Frank Schwabe, DEM Parti Van'da seçimleri kazandığını belirterek, Erdoğan hükümetinin seçim zaferini tanımamasının demokratik ilkelerin ihlali olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grubunun Başkanı Frank Schwabe, "DEM Parti Van'da seçimleri kazanmıştır. Erdoğan hükümetinin seçim zaferini tanımaması, tüm demokratik ilkelerin ciddi bir ihlalidir" dedi.

AKPM'deki Sosyalistler, Demokratlar ve Yeşiller grubunun Başkanı ve 14-28 Mayıs 2023 tarihlerinde Türkiye'de yapılan seçimlerde AKPM Seçim Gözlem Heyeti Başkanı olan Frank Schwabe, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Schwabe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "DEM Parti Van'da seçimleri kazanmıştır. Erdoğan hükümetinin seçim zaferini tanımaması, tüm demokratik ilkelerin ciddi bir ihlalidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AKPM Başkanı: DEM Parti'nin seçim zaferini tanımamak demokratik ilkelerin ihlalidir - Son Dakika


Advertisement