Akülü Tekne Kooperatife Devredildi - Son Dakika
Güncel

Akülü Tekne Kooperatife Devredildi

Akülü Tekne Kooperatife Devredildi

İnci Akü'nün iki yıl önce Dalyan kanalında başlattığı proje kapsamında akü ile çalışan piyade tipi 12 metrelik teknelerinden biri Dalyan Tekne Kooperatifi'ne devredildi.

19.05.2012 14:56

İnci Akü'nün iki yıl önce Dalyan kanalında başlattığı proje kapsamında akü ile çalışan piyade tipi 12 metrelik teknelerinden biri Dalyan Tekne Kooperatifi'ne devredildi.

İnci Akü, Dalyan Kanalı'nda dizel yakıt ile çalışan iki teknenin teknoloji sponsorluğunu üstlenerek akü ile çalışan sisteme dönüştürdü. İki yıl süreyle kanalda deneme sürüşleri yapan 12 metrelik piyade tipi teknenin birinin kullanımı, düzenlenen törenle Dalyan Tekne Kooperatifi'ne devredildi. Denizkızı Restoran'da düzenlenen törene, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Göcek Liman Başkanı Nazan Ayvardı Yurt, Muğla Çevre ve Şehirlik İl Müdürü Bekir Erdoğan, Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ile kooperatif üyeleri katıldı.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, 'Caretta bot' adı verilen ve elektrikli sistemle çalışan teknenin anahtarını İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök'ün elinden aldıktan sonra bir konuşma yaptı. Gültekin, "Dalyan Avrupa'dan sonra dünyanın da gözbebeği haline geldi. Bu eşsiz güzelliği nasıl koruyarak kullanabiliriz diye düşünürken İnci Akü ile tanışma fırsatı bulduk. Sessiz, sintinesiz, çevre dostu bu tekne Dalyan'daki diğer teknelere de örnek teşkil edecek. Kısa sürede birçok teknenin çevre dostu teknelere dönüşeceğine inanıyorum" dedi.

TEKNE İŞLETMELERİNİN TALEPLERİ

İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök de 'Mavi Deniz Özgür Caretta' projesi kapsamında, iki tekneyi 4 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucu akü ile çalışabilen sisteme dönüştürdüklerini, teknelerin dizel motorlarınkine eş değer performans sağladığını, yakıt giderlerini 10 kata kadar azalttığını belirtti. Gök, "Tekne işletmecilerinin beklenti ve talepleriyle, enerjisini aküden alan Elektrikli Motorlu Tahrik Sistemi'ni geliştirdik ve patentini aldık. Teknelerin 2 prototipi şu anda Dalyan Kanalı'nda kullanılıyor. Dalyan kanalı sularının tamamen temiz kalması ve motor gürültüsünden arındırılması amacıyla, dönüştürdüğümüz çevre dostu teknelerden birinin kullanımını S.S. Dalyan Tekne Kooperatifi'ne devrettik. Teknenin sezon boyunca yapacağı turlardan sağlanacak gelir, yeni teknelerin çevre dostu tur teknelerine dönüştürülebilmesi için oluşturulacak fona aktarılacak" diye konuştu.

MANİSA MERKEZE BAŞVURSUNLAR

Neşe Gök, İnci Akü ve İnci Holding olarak Ege'de doğmuş ve büyümüş, bugün tüm dünyaya ihracat yapan, ürünleriyle dünyayı dolaşan bir şirket olarak Ege'nin gelişimi için çalıştıklarını belirtti. Gök, "Teknesini akülü sisteme dönüştürmek isteyenlerin Manisa'daki merkezimize müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Teknik ekibimiz gerekli inceleme yaptıktan sonra tekne en geç bir ay içinde enerjisini aküden alan Elektrikli Motorlu Tahrik Sistemine dönüşmüş olacaktır" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akülü Tekne Kooperatife Devredildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement