"Aladağlara Tırmanış Yaparken 156'ya Bilgi Verin" - Son Dakika
Güncel

"Aladağlara Tırmanış Yaparken 156'ya Bilgi Verin"

"Aladağlara Tırmanış Yaparken 156\'ya Bilgi Verin"

Zirve Dağcılık Kulübü Niğde Temsilcisi Arif Öztürk, Aladağlar'da hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Mevlüt Parlak'ın geçirdiği kazayla ilgili açıklamalarda bulundu.

11.06.2012 14:33

Zirve Dağcılık Kulübü Niğde Temsilcisi Arif Öztürk, Aladağlar'da hayatını kaybeden Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Mevlüt Parlak'ın geçirdiği kazayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Öztürk, "Son zamanlarda gerçekleşen kazada hayatını kaybeden Mevlüt Parlak'ın haberi, Türkiye dağcılık camiasını derinden üzdü. Rahmetli Mevlüt Parlak ve arkadaşı Abdullah Benna Sarın çok iyi bir dağcı arkadaşlarımızdı. Ama kaza, maalesef oluyor. Bölge riskli bir bölge. Dağcılık zaten tabiatında riskli bir spor, bölge de zaten 3 binin üzerinde onlarca zirve var, bir çok kuzey duvarı var 600-700 metre duvarlar var. Bunun haricinde coğrafi risklerde var, kaya düşmesi ve çığ gibi" dedi.

Arif Öztürk, "Aladağlar izne tabi değil, bir Ağrı dağı gibi değil mesela. Ama bölgeye geldiğinizde 156 Jandarma ekiplerine bilgi vermek gerekiyor. Kaç kişi gelindiği, ne zaman dönüleceği, nerede faaliyet yapılacağı bildirilirse, Allah göstermesin bir kaza halinde kurtarma ekipleri daha hızlı ulaşabilir" diye konuştu.

Öztürk, "Hacettepe Üniversitesi Dağcılık kulübü kaza ile ilgili bir rapor sunacaktır. Net bilgiler o zaman elimize geçecek. Rahmetli Mevlüt kardeşimiz, bu işe gönül vermiş, kaza bu en ufak bir hatanızda dahi gerçekleşebilecek bir şey. Elimizdeki bilgilere göre tahminen inişe geçtikleri sırada gerçekleşiyor" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Aladağlara Tırmanış Yaparken 156'ya Bilgi Verin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement