Alanya'da Hortum Seraları Yıktı - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Hortum Seraları Yıktı

Alanya\'da Hortum Seraları Yıktı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde şiddetli yağışın ardından meydana gelen hortum, 6 dönümlük alanda kurulu domates ve biber seralarını yıktı.

23.12.2011 17:06

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde şiddetli yağışın ardından meydana gelen hortum, 6 dönümlük alanda kurulu domates ve biber seralarını yıktı. Seralarda yaklaşık 100 bin TL'lik zarar olduğu kaydedildi.

Alanya'da etkili olan şiddetli yağmurun ardından Demirtaş Beldesi'de saat 15.30 sıralarında kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta hortum oluştu. Denizde ilerleyerek karaya çıkan hortum, Seki Köyü'ndeki seraları yerle bir etti. Mehmet Şenli'ye ait 6 dönümlük alan üzerine kurulu domates ve biber seraları kullanmaz hale gelirken, ürünler de zarar gördü. Hortumun yerle bir ettiği 5 serada, yaklaşık 100 bin liralık zarar meydana geldi. Hortum nedeniyle elektrik telleri de koptu. Bölgeye elektrik verilemiyor.

Seraların sahibi olan Mehmet Şenli, "Hortumu seralarda çalışan işçilerimiz görmüş. Onların söylediğine göre hortum denizden gelerek seraları yıkmış. Zararımız büyük. İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen ekipler zarar tespit çalışmalarına başladı. Can kaybının olmaması bizleri sevindiren tek nokta oldu. Seralar kadar ürünlerde de zararımızı var" dedi.

Yıkılan seralarda inceleme yapan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, bölgedeki çiftçileri, seralarını ve tarım alanlarını kontrol etmeleri konusunda uyardı. Musluoğlu, çiftçilerden tarım sigortalarını da yatırmalarını istedi. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Hortum Seraları Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement