Aleviler'in Etli Pilav Günü'nde Birlik Mesajları - Son Dakika
Güncel

Aleviler'in Etli Pilav Günü'nde Birlik Mesajları

Aleviler\'in Etli Pilav Günü\'nde Birlik Mesajları

Anadolu Alevi Kültür Derneği'nin geleneksel 'Etli Pilav Günü', Elazığ'da Perşembe Pazarı alanında yapıldı.

26.06.2011 18:00

Anadolu Alevi Kültür Derneği'nin geleneksel 'Etli Pilav Günü', Elazığ'da Perşembe Pazarı alanında yapıldı. Dostluk mesajlarının verildiği etkinlikte konuşan Anadolu Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Çoban, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözüne atıfta bulunarak, "Ne mutlu ki bizler, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız" dedi.

Etkinliğe Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet müdürü Fahrettin Coşkun ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Çoban, "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözüne atıfta bulunarak şunları söyledi:

"Bizler çok değerli kardeşlerim Kürtlerle, Türk kardeşlerimle, Alevi kardeşlerimle, Sünni kardeşlerimle, daha adını sayamayacağım bir çok etnik gruba mensup tüm insanlarımızla, ne mutlu bize ki bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Bizleri ötekileştirmeye çalışan tüm zihniyetlere karşı ortak mücadele yapalım. Bu mücadeleyi sokaklara dökülerek değil, bu mücadeleyi demokratik zeminlerde, yasal ölçülerde, anayasayı çiğnemeden hakkımızı arayabilmeliyiz ve şöyle diyebilmeliyiz; Sizler bizi ayıramazsınız. Bizlerin babalarımız, ecdatlarımız bu topraklarda kan vermiştir. Bu topraklara ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'le beraber tüm ecdadımız şehit vermiştir. Bu anlamda bu vatan hepimizindir, Bizler bölünmez bir bütünüz. Hiç kimse birimizi diğerimizden ötekileştirmeye kalkmasın. Çünkü halklarımızın hiçbir sorunu yok. "

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun birlik ve beraberlik içeren konuşmasından sonra Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ve Dernek Başkanı Ali Çoban birlikte vatandaşlara etli pilav dağıttı.

Etkinlik sonunda Anadolu Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Çoban, katkılarından dolayı Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun'a plaket verdi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aleviler'in Etli Pilav Günü'nde Birlik Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement