Ali Babacan, partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı tanıtımında konuştu - Son Dakika
Güncel

Ali Babacan, partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı tanıtımında konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidar olmaları durumunda büyümenin nimetlerinden tüm toplumun istifade edeceği bir ekonomik program yapacaklarını belirterek, "Türkiye'yi süper KOBİ ile tanıştıracağız." dedi.

02.11.2022 16:31  Güncelleme: 18:06

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidar olmaları durumunda büyümenin nimetlerinden tüm toplumun istifade edeceği bir ekonomik program yapacaklarını belirterek, " Türkiye'yi süper KOBİ ile tanıştıracağız." dedi.

DEVA Partisi Kalkınma Seferberliği Eylem Planı'nın Küçükçekmece Kibrithane'de gerçekleştirilen tanıtımında konuşan Babacan, tarihten güç alarak yarınlara yürümek gerektiğini, 16. eylem planlarını bu kapsamda Osmanlı'nın kibrit fabrikası olan bir alanda açıkladıklarını söyledi.

Hazırladıkları eylem planlarıyla Türkiye siyasetinde ilke imza attıklarını söyleyen Babacan, şöyle devam etti:

"Ülkenin her alandaki sorunlarının çözümlerini detaylarıyla çalışarak bunları eylem planları ile ortaya koyuyoruz. Bugün açıkladığımız eylem planımız 76 maddelik. Toplamda 22 eylem planı hazırlayacağız. Biz yarının Türkiye'sinden bahsediyoruz. Sanayimizi ve esnafımızı ilgilendiren atılım hamlemizi tanımlarken, 'Bu bir seferberlik olacak.' dedik. Tesadüfen seçilmiş bir kavram değil seferberlik. Bu ne demek? Topyekün, hep beraber omuz omuza koşmak demek. Gerçekten bir seferberlik ihtiyacı var. Biz bunu ekonomi atılımı için bir ülke meselesi olarak görüyoruz. Atılım için de bir seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz."

Babacan, Türkiye'nin 2013'te yüksek gelirli ülkeler seviyesine çok yaklaştığını ancak istişareden, hukuktan vazgeçilip, eğitime gerekli önem verilmeyince bundan uzaklaşıldığını savundu.

Eylem planlarının içeriğinde yer alan başlıklara değinen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni nesil üretim tesisleri kurarak ülkemizi en az 10 sanayi sahasıyla taçlandıracak, tüm organize sanayi bölgelerini entegre kampüsler haline getireceğiz. Yatırımcıya uzun vadeli ve uygun teminatlı kredi imkanları sağlayacağız. Her iş günü bin yeni sanayi istihdamı sağlayarak iktidarımızın ilk döneminde 1 milyon vatandaşımızı sanayide yeni iş imkanlarıyla buluşturacağız. İhracatımızı zamanında 2023 hedefi için koyduğumuz 500 milyar dolara çıkararak ekonomik büyümeyi sağlayacağız. Ekonomik büyümenin sadece rakamları değil kalitesi de önemli. Son dönemde orta direk yıkıldı, zenginler daha zengin, yoksullar daha yoksul oldu. Büyümenin nimetlerinden tüm toplumun istifade edeceği bir ekonomik program yapacağız. Türkiye'yi süper KOBİ ile tanıştıracağız. DEVA Partisi iktidarında, dünyayla rekabet eden en az 100 bin süper KOBİ'miz olacak."

Eylem planlarında yer alan her maddenin Türkiye'yi daha ileriye taşıyacağını belirten Babacan, " İsveç'te de değiliz, Norveç'te de değiliz ama Türkiye'yi iklimi güzel, insanı güzel, demokrasisi İsveç, Norveç gibi bir ülke yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Babacan'ın konuşmalarının ardından DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik, ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın eylem planının detayları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Ali Babacan, partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı tanıtımında konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ali Babacan, partisinin Kalkınma Seferberliği Eylem Planı tanıtımında konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement