Alışveriş Merkezi Terasında G-20 Eylemi - Son Dakika
Güncel

Alışveriş Merkezi Terasında G-20 Eylemi

Alışveriş Merkezi Terasında G-20 Eylemi

Antalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ni protesto etmek için kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin restoran kısmına çıkan 1'i kadın 6 kişi, zirve karşıtı sloganların yer aldığı pankart sarkıttı.

16.11.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'ni protesto etmek için kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin restoran kısmına çıkan 1'i kadın 6 kişi, zirve karşıtı sloganların yer aldığı pankart sarkıttı. Eylemciler, özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle gözaltına alındı.

Antalya'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi'ni protesto etmek isteyen Devrimci Parti üyesi olduğu ileri sürülen 6 kişi, kent merkezindeki MarkAntalya Alışveriş Merkezi'nin (AVM) son katındaki restoran kısmına çıktı. Kapıdaki özel güvenlik görevlilerini atlatarak çantalarında taşıdıkları 'Emperyalizme karşı aziz olunmalı. G20 defol. Devrimci Parti' yazılı bez pankartı terasta açan eylemciler, bir süre slogan attı. AVM'deki bazı kişilerin de alkışlarla destek verdiği eylemciler, pankartı terastan sarkıttı.

Kısa süre sonra eylemi fark ederek terasa çıkan AVM'nin özel güvenlik personeli, eylemcilere müdahale etmek istedi. İhbar üzerine çevik kuvvet ekipleri de geldi. Polis, eylemcileri gözaltına almak istedi. Özel güvenlik görevlilerinin uzun uğraşlar sonunda zor kullanarak etkisiz hale getirdiği 1'i kadın 6 eylemci, polis tarafından kelepçelenerek AVM'den çıkarıldı. Bu sırada eylemi görüntülemeye çalışan gazetecilere de özel güvenlik görevlileri saldırdı. Eylemciler, polis araçlarıyla Kepez'deki gözaltı merkezine götürüldü.

ATTALOS HEYKELİ ÖNÜNDE PROTESTO

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri de dün yapılan eylemler sırasında 27 arkadaşlarının gözaltına alınmasını kınadı. Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, gözaltına alınan 27 kişiden 17'sinin serbest bırakıldığını, diğerlerinin ise adliyeye sevk edildiğini kaydetti. Başkan Öztürk, "En demokratik tepkimiz bile şiddetle, baskıyla engellenmiş, neredeyse Antalya caddeleri güvenlik görevlileri tarafından abluka altına alınmış, her eylemcinin üzerine 5 güvenlik görevlisi gönderilecek şekilde ortam terörize edilmiştir" dedi.

Diğer yandan Antalya'da dünden beri yapılan G-20 karşıtı eylemlerde toplam 46 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alışveriş Merkezi Terasında G-20 Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement