Alman Gazetesi: ABD'nin Asıl Hedefi Esad - Son Dakika
Son Dakika Logo

Alman Gazetesi: ABD'nin Asıl Hedefi Esad

10.10.2014 12:34

Almanya'da yayınlanan Frankfurter Allgemeine gazetesi, ABD'nin bilerek Kobani'yi kurtarmadığını öne sürdü.

Almanya'da yayınlanan Frankfurter Allgemeine gazetesi, ABD'nin bilerek Kobani'yi kurtarmadığını öne sürdü.

Gazetenin Washington muhabiri Andreas Ross imzasıyla yayımlanan 'Amerika bu yüzden Kobani'yi kurtarmıyor' başlıklı makalede, "ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon için Kobani askeri açıdan hiç de zor bir hedef değil. IŞİD kenti alırsa büyük bir prestij kazanacak. Ancak, Kobani'yi kurtarmak, ABD ve koalisyon güçlerinin stratejisine uymuyor" denilerek, ABD'nin istese bir kaç saatte kurtarabileceği Kobani'yi bilerek kurtarmadığı dile getirildi.

HAVADAN BOMBALAMANIN YETMEYECEĞİNİ ABD BİLİYOR

Amerikan kaynaklarının sadece havadan bombalayarak IŞİD'i yok edemeyeceğini gayet iyi bildiğini kaydeden Ross, bombalamanın kamuoyuna yönelik olduğunu iddia etti. Ross, "ABD'nin şu anda vurduğu hedefler, IŞİD tarafından kullanılan binalar. Amerika ciddi bir mücadeleye girişmiyor. Savaş helikopterleriyle müdahaleye bile gerek duymuyor" diye yazdı.

ASIL HEDEF ESAD MI?

ABD'nin Suriye'de Esad karşıtlarını örgütlemenin peşinde olduğunu kaydeden Andreas Ross, Pentagon kaynaklarının, Esad karşıtı 5 bin kişinin eğitilmesinin ve gerekli prosedürlerin tamamlanmasının, 3 ile 5 ay kadar sürebileceğini söylediklerine dikkati çekerek, asıl hedefin Beşar Esad olduğunu ima etti. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Gazetesi: ABD'nin Asıl Hedefi Esad - Son Dakika


Advertisement