Alman Tarihçi: Şeker Bayramı Resmi Tatil Olabilir - Son Dakika
Güncel

Alman Tarihçi: Şeker Bayramı Resmi Tatil Olabilir

Alman Tarihçi: Şeker Bayramı Resmi Tatil Olabilir

Alman tarihçi, Şeker Bayramı'nın ülkede resmi tatil olarak ilan edilmesini önerdi. Müslümanlara ait bir bayramın resmi tatil olmasının Almanların bilincini değiştireceği düşüncesinde.

28.12.2015 11:59  Güncelleme: 14:28

Alman tarihçi Michael Borgolte Müslümanlara ait bir bayramı resmi tatil olarak önerdi. Rheinische Post (RP) gazetesine mülteciler ve göç konularında değerlendirmelerde bulunan Berlin Humboldt-Universitesi Ortaçağ Tarihi Öğretim Görevlisi Borgolte, "Ben Müslümanların uyumu ve katılımı artarsa, örneğin Şeker Bayramı'nın resmi tatil olarak ilan edilmesini düşünebiliyorum" ifadelerini kullandı.

"YAŞAM TARZIMIZI DEĞİŞTİRMEDEN OLMAZ"

Müslümanlara ait bir bayramın resmi tatil olmasının Almanların bilincini değiştireceğini kaydeden Borgolte, "Bu tabiki bir spekülasyon, ancak yaşam tarzımızı değiştirmeden olmaz" diye konuştu.

KAVİMLER GÖÇÜ KONUSUNDA UZMAN

Kavimler Göçü konusunda uzman olan tarihçi Michael Borgolte, mülteci akınıyla birlikte Almanya'da kültür ve self-determinasyonun olası kaybı ve ondan önce süreci yönlendirme yetkisinin kaybı konusunda korku olduğunu söyledi. Olası bir kaosa karşı ulus devletin bir güvence olarak görüldüğünü vurgulayan Borgolte, Almanya'nın karşı karşıya kaldığı mülteci akını karşısında Fransa'nın göçmenleri banliyölere yönlendirerek yaptığı hatayı yapmaması gerektiği uyarısında bulundu

"UYUM İÇİN GÖÇMENLERLE YERLİ HALK İÇ İÇE YAŞAMALI"

Uyum için göçmenlerle yerli halkın içiçe yaşamasının en doğru yol olduğunu belirten Borgolte, karşılıklı olarak toplumların birbirinden etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu, Müslümanların toplumsal yaşama katılımının artması durumunda da örneğin Şeker Bayramı'nın resmi tatil olarak ilan edilebileceğini söyledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Tarihçi: Şeker Bayramı Resmi Tatil Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement