Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Tehlikeli Örgüt Muamelesi Görecek - Son Dakika
Güncel

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Tehlikeli Örgüt Muamelesi Görecek

Almanya\'da "İmparatorluk Vatandaşları" Tehlikeli Örgüt Muamelesi Görecek

– Almanya'da kendilerini "Reichsbürger- İmparatorluk vatandaşı" olarak tanımlayan aşırı sağ yapılanmanın üyeleri ülke genelinde yakın takip altına alınacak.

22.11.2016 19:01

Almanya'da kendilerini "Reichsbürger- İmparatorluk vatandaşı" olarak tanımlayan aşırı sağ yapılanmanın üyeleri ülke genelinde yakın takip altına alınacak. İmparatorluk vatandaşları üyelerinin Almanya için tehdit oluşturduğunu belirten Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, örgüt üyelerinin Almanya genelinde Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından yakın takip altına alınmasına karar verildiğini söyledi.

"Alman devletini tanımayanlar bu ülkenin bir kuruşunu alamazlar" diyen Bakan de Maiziere, "Sanmasınlar ki, polis ya da başka bir kamu görevi yapabilirler. Bu olamaz" dedi.

Geçtiğimiz ay Almanya'nın Bavyera Eyaletinde polis grup üyesi bir kişinin evinde arama yapmak istemiş, evden açılan ateş sonucu 4 polis memuru yaralanmıştı. Polislerden biri hastanede hayatını kaybetmişti.

Kendilerini "İmparatorluk vatandaşı" olarak nitelendiren grup üyeleri, Alman devletini ve onun organlarını tanımıyor, vergi vermeyi reddediyor ve mahkeme kararlarını kabul etmiyor. Kendilerini imparatorluğun devamı olarak gören grubun, kendi para birimleri ve seçtikleri bir de kralları bulunuyor. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' Tehlikeli Örgüt Muamelesi Görecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement