Almanya'da Kira Hukukunda Kiracının Lehine Değişiklik Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Kira Hukukunda Kiracının Lehine Değişiklik Yapılacak

Almanya\'da Kira Hukukunda Kiracının Lehine Değişiklik Yapılacak

Berlin, Hamburg ve Münih başta olmak üzere bir çok metropol kentte ortaya çıkan konut sıkıntısını çözmek, kiracıların yüklerini hafifletmek amacıyla Federal Adalet Bakanı Heiko Maas harekete geçti.

15.04.2016 11:40

Berlin, Hamburg ve Münih başta olmak üzere bir çok metropol kentte ortaya çıkan konut sıkıntısını çözmek, kiracıların yüklerini hafifletmek amacıyla Federal Adalet Bakanı Heiko Maas harekete geçti. Kira artışlarını frenlemeyi hedefleyen Maas, kiracılar hukukunda değişiklik yapmayı hedefliyor.

Öngörülen değişiklikler arasında apartmanların tadilatından sonra apartman sahiplerinin kiraları fahiş oranlarda arttırmasını engellemek en önemli değişikliği oluşturuyor.

Buna göre bina sahipleri apartmanları yenileme çalışmalarından sonra, takip eden sekiz yıl içinde, kiraları metrekare başına en fazla 3 Euro yükseltebilecek. Kiracının, maaşının yüzde 40'ını kiraya harcamak zorunda kaldığı hallerde ise yeni uygulama devreye girecek ve kiracıya destek çıkılacak.

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas binaları yenileme çalışmalarının tamamlanmasından sonra kiralara fahiş şekilde zam yapıldığı için birçok kiracının eski konutuna geri dönemediğine dikkat çekti ve bunun çok sık karşılaşılan bir durum olduğunu belirterek eski kiracıların kentin sevilen semtlerinden uzaklaştırılmasını doğru bulmadığını söyledi. Almanya'da kiracıların yüzde 70'i özel kişinin sahibi olduğu konutlarda ikamet ediyorlar.

BERLİN'DE YENİ KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

Konut sorununa çare arayan başkent Berlin'de de kiracıları rahatlatacak bir açıklama yapıldı. Eyalet Hükümeti'nin eyalete bağlı ucuz konutlara 80 bin konut daha eklemeyi planladığı bildirildi. Hükümet Berlin'de giderek yükselen fahiş konut kiralarını durdurmak amacıyla önümüzdeki on yıllık süreçte 80 bin yeni konut inşa edecek ve 3,6 milyon nüfusa sahip kentte uygun fiyatlarla konut kiralamak mümkün olabilecek. Verilen bilgilere göre yeni inşa edilen konutlar metrekaresi ortalama 6 Euro 50 Cent'e kiralanabilecek.

Berlin'de eyalete bağlı toplam altı konut inşaat şirketi (Degewo, Gesobau, Gewobag, Howoge, WBM, Stadt und Land) bulunuyor. Bu şirketler eyalet adına 320 bin konutu idare ediyorlar. Yeni yapılacak konutlarla birlikte konut sayısı 400 bine yükselecek. Kente kazandırılacak konutların 53 bin 400'ü inşa edilecek, 26 bini ise satın alınacak. Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller ilgili kararın onaylanmasından sonra yaptığı açıklamada "Berlin'in her semtinde insanların ödeyebileceği miktarda kirası olan konutlara ihtiyaç var." dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Almanya'da Kira Hukukunda Kiracının Lehine Değişiklik Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement