Almanya'da Şiddetli Fırtına - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Şiddetli Fırtına

Almanya\'da Şiddetli Fırtına

Almanya'nın kuzeyini etkisi altına alan fırtınanın etkisini arttıracağı, hızının ise saatte 160 kilometreye ulaşacağı bildirildi.

05.12.2013 12:25

Almanya'nın kuzeyini etkisi altına alan fırtınanın etkisini arttıracağı, hızının ise saatte 160 kilometreye ulaşacağı bildirildi.

Hamburg Havalimanı'nda 17 uçak seferinin fırtına nedeniyle iptal edildiği, Alman Demiryolları'nın da Aşaği Saksonya, Bremen, Hamburg ve Schleswig Holstein eyaletlerinde birçok hızlı tren seferini iptal edeceği açıklandı. Tren bileti alan yolcuların ise karayoluyla gidecekleri yerlere götürüleceği ifade edildi.

Kiel kentindeki Christian Albrechts Üniversitesi, şiddetli fırtına nedeniye eğitime 1 gün ara verdiği, Hamburg'da da tüm devlet okullarının tatil edileceği ifade edildi.

Öte yandan  fırtınanın daha çok Schleswig Holstein eyaletinde şiddetli şekilde etkisini göstereceği kaydedildi.

Meteoroloji Uzmanı Rüdiger Hartig,  şu an için Borkum ve Ostfriesland adalarında etkili olan fırtınanın akşam saatlerinde Almanya'nın kuzeyinde hızının saatte 160 kilometreye ulaşmasını beklediklerini söyledi. Fırtınanın tüm gece sürmesini bekleyen Hartig, kasırgaların normalde 6 ila 9 saatlik bir sürede etkili olduğunu belirtti.

1962 yılında Hamburg'da etkili olan fırtına ve sel sonucunda  toplam 315 kişi hayatını kaybetmişti ve binlerce kişi evsiz kalmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Şiddetli Fırtına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement