Almanya'da Türkiye Kökenli Milletvekili Yetim'den Aşırı Sağa Karşı Ortak Mücadele Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Türkiye Kökenli Milletvekili Yetim'den Aşırı Sağa Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

Almanya\'da Türkiye Kökenli Milletvekili Yetim\'den Aşırı Sağa Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

Almanya'da Tröglitz kenti Belediye Başkanı Markus Nierth'ın aşırı sağcıların baskısı yüzünden görevinden istifa etmesi ile ilgili tepkiler sürüyor.

12.03.2015 23:03

Almanya'da Tröglitz kenti Belediye Başkanı Markus Nierth'ın aşırı sağcıların baskısı yüzünden görevinden istifa etmesi ile ilgili tepkiler sürüyor.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu'nda SPD Grubu'nun Uyum Politikası Sözcüsü olan İbrahim Yetim, aşırı sağcılara karşı daha kararlı bir duruş sergilenmesini istedi. İbrahim Yetim şunları söyledi:

"Demokratik düzenimizin düşmanlarının bir politikacının görevinden istifa etmesine neden olacak bir baskı oluşturması oldukça endişe verici ve korkutucu. Markus Nierth'in istifa etmesini gerektirecek derecede kendisini kıskaçta hissetmesinden dolayı çok üzgünüm. Duisburg Belediye Başkanı Manfred Osenger de düşmanlıklarla karşı karşıya kalmış, evine saldırı düzenlenmişti. Osenger Duisburg'un Neuenkamp semtinde bir mülteci yurdunun kurulması için mücadele veriyordu. Ayrıca Dortmund'ta aşırı sağcı oluşumlar hakkında haber yapan ve bu yüzden defalarca tehdit edilen Gazeteci Marcus Arndt da taşlı saldırıya uğradı. Naziler politikacıları ve gazetecileri korkutmak ve yıldırmak istiyorlar. Buna elimizde olan bütün hukuksal güçle karşı koymalıyız. Siyaset ve sivil toplum örgütleri, aşırı sağcılardan gelen düşmanlıklara ve tehditlere birlikte karşı koymalı." - Sseldorf

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Türkiye Kökenli Milletvekili Yetim'den Aşırı Sağa Karşı Ortak Mücadele Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement