Almanya Eski Başbakanı Helmut Kohl Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Almanya Eski Başbakanı Helmut Kohl Hayatını Kaybetti

- Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl hayatını kaybettiBERLİN - Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, Ludwigshafen'daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti.

16.06.2017 20:36

- Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl hayatını kaybetti

BERLİN - Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, Ludwigshafen'daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti.

Almanya eski Başbakanı Helmut Kohl, Ludwigshafen'daki evinde 87 yaşında hayatını kaybetti. Kohl'un ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Eski Başbakan Helmut Kohl, 1982-1998 yılları arasında Başbakanlık görevini yürüttü.

Kohl'ün siyasi hayatı

Almanya'nın eski başbakanlarından Helmut Kohl, 1930'da Ludwigshafen kentinde doğdu. Frankfurt ve Heidelberg'de hukuk eğitimi görmesinin ardından Kohl, avukat oldu. Bir süre sonra Hristiyan Demokrat Parti'ye katılan Helmut Kohl, 1976'da Federal Parlamento'nun milletvekili oldu. Kohl, kısa sürede partisinin genel başkanlık koltuğuna oturarak muhalefet lideri konumuna geldi. Schmidt koalisyonunun 1982'de çökmesiyle başbakan vekili olan Kohl, partisinin 1983 seçimlerini kazanması üzerine başbakanlık koltuğuna kalıcı olarak oturdu. Kohl, başbakanlık görevinde kaldığı süre içerisinde çok önemli başarılara imza atarak, Doğu ve Batı Almanya'yı birleştirmişti. Doğu Almanya'nın 1989'da Batı ile birleşmesinin ardından bir zamanların iki farklı ülkesi olan Birleşik Almanya'da 1990'da düzenlenen genel seçimleri Hristiyan Demokratlar'ın kazanması üzerine bir kez daha başbakan oldu. 1998'de düzenlenen seçimlerden Sosyal Demokrat Parti'nin galip çıkması üzerine Kohl başbakanlığı Gerhard Schröder'e devretti.

Almanya Eski Başbakanı Helmut Kohl Hayatını Kaybetti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya Eski Başbakanı Helmut Kohl Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement