Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Nsu Komisyonunda İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Nsu Komisyonunda İfade Verdi

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Nsu Komisyonunda İfade Verdi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) cinayetlerini araştıran Federal Meclis Araştırma Komisyonu'nda ifade verdi.2005-2009 yılları arasında...

14.12.2012 17:09

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) cinayetlerini araştıran Federal Meclis Araştırma Komisyonu'nda ifade verdi.

2005-2009 yılları arasında Federal İçişleri Bakanı olarak görev yapan Schaeuble, cinayetlerin aydınlatılmasında meydana gelen aksaklıklarda sorumluluğu bulunmadığını belirterek, "Bu konuda beni herhangi bir şekilde suçlayacak birşey görmüyorum" dedi.

Kendisini en üst polis olarak görmediğini, bir bakanın genellikle dairenin kararlarına müdahale etmediğini, ancak yönetim görevi üstelendiğini ifade eden Schaeuble, ancak işlenen korkunç cinayetler sebebiyle görevinden dolayı kendisinin marjinal bir şekilde ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Schaeuble, Federal Suç Dairesi'nin (BKA) bu cinayetlerde neden soruşturmayı üstlenmemesi ve bu yetkinin bu daireye niçin verilmediğini soran Araştırma Komisyonu Başkanı Edaty ile kısa süreli tartışma yaşadı.

Edaty'nin bu yetkinin BKA'da toplanmamasında kendisinin bir etkisi olup olmadığı yönündeki soruya karşılık Schaeuble, "Bana böyle bir öneri geldiğini hatırlamıyorum. Gelseydi de bunu reddederdim" şeklinde konuştu.

Komisyon Üyesi Eva Högl yaptığı açıklamada, aşırı sağ ve aşırı sol konuları konusunda yetkinin Federal Anayasayı Koruma Daires'inde olduğu için güvenlik dairelerinin aşırı sağcıları önemsemediklerini savundu.

Basın mensuplarına toplantı başlamadan önce 5 dakika görüntü alma imkanı verildi. Toplantıyı Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Başar Şen de izledi.

Muhabir: Erbil Başay/ Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Hüseyin Köşger - BERLİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Nsu Komisyonunda İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement