Almanya'nın Oskar'ı Sayılan Bambi Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Oskar'ı Sayılan Bambi Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Almanya\'nın Oskar\'ı Sayılan Bambi Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/DHA - Almanya'nın en eski prestijli medya ödülü 67. 'Bambi' ödül töreni 6. defa başkent Berlin'de 12 Kasım Perşembe akşamı görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

12.10.2015 13:07

Levent GÜNDÜZ-ALMANYA/ DHA - Almanya'nın en eski prestijli medya ödülü 67. 'Bambi' ödül töreni 6. defa başkent Berlin'de 12 Kasım Perşembe akşamı görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.

Alman Medya devi 'Burda' nın sahibi ve Alman Dergi Yayıncıları Birliği Başkanı Senatör Hubert Burda ile eşi aktris Maria Furtwaengler'in ev sahipliği yaptığı ödül törenine 800'e yakın dünyanın dört bir yanından seçkin davetli katılıyor.

Değişik kategorilerde verilecek ödül töreni Alman Devlet Televizyon'un 1. kanalı ARD'de yayınlanacak. Almanya'da en çok izlenen programların başında yer alan 'Bambi' ödül törenini yaklaşık 5 milyon kişi televizyondan takip ediyor.

Bugüne kadar en çok Bambi ödülünü kazananlar içinde Almanya'nın efsane aktörü tiyatrocu, sinemacı Heinz Rühmann 12 kez Bambi ödülüne layık görüldü.

10 kez Bambi ödülü kazanan Avusturyalı aktör Otto Wilhelm Fischer ile Alman şarkıcı Peter Alexander, 9 kez İtalyan aktris Sofia Loren, Avusturya- İsviçre'li aktris Maria Schell, 7 kez İtalyan aktris Gina Lollobrigida, Alman tiyatro ve sinema sanatçısı İnge Meysel "küçük ceylan Bambi" ödülünü kazanan sanatçılar olmuştu.

Almanya'nın Oskar ödülü sayılan Bambi ödül heykelciği 18 ayar altın kaplama 2,5 kilo ağırlığında. Hollywood yıldızlarında basına poz vereceği (red carpet) kırmızı halıda Bambi organizasyonu 5. kez 'Miss Bambi Contest ' yarışması düzenleyecek. Bu yarışma bir güzellik yarışması değil. Yaşları 14 yaşından itibaren her genç kız katılabiliyor. 12 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında 30 aday içinden 'Miss Bambi Contest' seçilecek. Miss Bambi Contest'in görevi kırmızı halıda ve tören esnasında sanatçılara refakat etmek ve ödül takdiminde hazır bulunmak. Yarışmaya ilgi duyan herkes www.missbambi.de adresinden yarışmaya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Oskar'ı Sayılan Bambi Ödülleri Sahiplerini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement