Alstom'a General Electric ve Siemens'in Talip Olması - Son Dakika
Güncel

Alstom'a General Electric ve Siemens'in Talip Olması

Alstom\'a General Electric ve Siemens\'in Talip Olması

Hollande, Siemens Grubu Başkanı ile görüştü Hollande, General Electric ve Siemens gruplarından, olası ortaklık halinde istihdamı düşürmemeleri ve fabrikaları başka yerlere taşımamaları konusunda taahhüt istedi.

28.04.2014 21:42

Fransa  Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah ABD'li General Electric Grubu Başkanı Jeffrey Imment ile yaptığı görüşmenin ardından akşam saatlerinde Alstom ile ilgilenen Alman Siemens Başkanı Joe Kaeser'i Elysee Sarayı'nda kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaynaklarından ediline bilgiye göre, Hollande, General Electric ve Siemens gruplarından "Alstom ile olası ortaklık halinde istihdamı düşürmemeleri, fabrikaları başka yerlere taşımamaları" konusunda taahhüt istedi.

Hollande ayrıca olası ortaklığın, Fransa'nın enerji bağımsızlığına gölge düşürmemesi ve Fransa'nın karar mekanizmasından dışlanmaması konusunda garanti istedi.

Hollande, Alstom ile ilgili temasları çerçevesinde, bu akşam şirketin en önemli hissedarlarından Bouygues şirketinin yönetim kurulu temsilcileri ile de görüşecek.

Muhalefet, Fransa'nın dünyanın birçok ülkesinde yatırımları olan Alstom şirketinin enerji alanındaki biriminin satılması veya ortak yatırıma gidilmesi konusunda, hükümeti beceriksizlikle suçluyor. Alstom'da devletin de hissesi bulunuyor.

Alstom işçileri ise dün yeni bir ortaklık sonucu işlerini kaybedecekleri endişesiyle şirketin Paris'teki genel merkezi önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Fransız devleti, daha önce 2004 yılında zor duruma düşen şirkete destek için hisselerini yüzde 21'e çıkarmıştı.

Fransız basını, hükümetin, şirketin sadece enerji şubesini 13 milyar dolara satın almak isteyen General Electric yerine, enerji şubesi ile hızlı tren üretimini gerçekleştiren şube ile de ilgilenen ve işbirliğine gitmek isteyen Alman Siemens grubuna "daha sıcak baktığı" yorumunu yapıyor.

Alstom'un enerji şubesi, şirketin toplam cirosunun yüzde 70'ine sahip ve bu şubede 18 bin kişi çalışıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alstom'a General Electric ve Siemens'in Talip Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement