"Altınova artık bu dertten kurtulacak" - Son Dakika
Güncel

"Altınova artık bu dertten kurtulacak"

"Altınova artık bu dertten kurtulacak"

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Altınova Mahallesi'nde yapılacak olan Taşkın Koruma İnşaatı'nın temel atma törenine katıldı.

10.06.2016 16:16  Güncelleme: 16:20

Altınova Mahallesi Vedat Çeliker Camii'nin yanında yapılan törene Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, Altınova Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ülker ve çok sayıda Altınovalı vatandaş katıldı.

BAŞA: "ALTINOVA MAHALLEMİZ BİR DAHA TAŞKINLARA MARUZ KALMAYACAK"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Altınova'nın uzun yıllardır özellikle bahar ve kış aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle birçok tarımsal alan, ev ve iş yerlerinde meydana gelen zararlar dolayısıyla bu projeye duyulan ihtiyacı dile getirerek "Proje içerisinde çok çeşitli noktalarda çalışma yürütülecek. Aynı zamanda yağmur suyu hattı da var yani mahallemizde İller Bankasıyla yürütülen çalışmada eksik bırakılan yerler de tamamlanacak. Altınova Mahallesi yağış alanında bulunan suyu tahliye etmek amacıyla drenaj kanalları oluşturulacak ve oluşturulan bu kanallar uzun yıllar büyük debileri geçirecek şekilde kesitleri hesaplanarak projelendirildi. Dolayısıyla bu proje bittiğinde Altınova Mahallemiz bir daha taşkınlara maruz kalmayacak." şeklinde konuştu.

EŞKİNAT: "SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER KİŞİLER İÇİN DEĞİL TOPLUMLARI İÇİN ÇALIŞIRLAR"

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Altınova Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ülker'in ardından söz alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bugün bir açılışa daha geldik, TESKİ bizim yüz akımız diyerek, "Bizim alt yapısız bir şekilde uzun süre yaşadığımız mahallede sorun kalmayacak şekilde gece gündüz demeden vaziyeti idare etmeden radikal çözümlerini yaşayacağımız bir hale getirmek için her türlü çabayı sarf ediyorlar. Kilometrelerce şehrin merkez mahallelerindeki kazılar, buna ilave edilen yağmur suyu, içme suyu hatları, bugünkü gibi Altınova'nın büyük sorununu çözecek olan, seli, taşkını ortadan kaldıracak olan bu proje ve her şeyden ötesi bizim kıyı şeridinde olmamız ve turistik alanımız diye övündüğümüz ama hala vidanjörlerin çalıştığı Altınova'nın, Barbaros'un ve Kumbağ'ın artık bu işten, bu dertten kurtulacak olması. Bütün bunlar iş demek, bütün bunlar para demek, bütün bunlar emek demek. Ne kadar engellemeye çalışsalar da sosyal demokrat belediyeler kişiler için değil, toplumları için çalışırlar. Birileri için değil, kitlelerin bu ülkede insan gibi yaşaması için şehirli olması için çalışırlar. Bizim kişisel bir beklentimiz yok çok şükür. Tek istediğimiz yaşamımızın bundan sonra kalan kısmını bu olağanüstü coğrafyada dünya standartlarında ve insan gibi yaşayarak geçirmek. Bütün çabalarımız budur." ifadelerini kullandı.

EŞKİNAT: "BİZ DAHA ÜÇ SENE BU ŞEHRİ TALAN EDECEĞİZ
"
Süleymanpaşa Belediyesi'nin de diğer on ilçe belediyesinin de Büyükşehir Belediyesinin emir ve komutasında olduğunu dile getiren Başkan Eşkinat, "Biz daha 3 sene bu şehri talan edeceğiz ama onların talanı gibi değil. Alt üst edeceğiz, altını toparlayacağız, üstünü toparlayacağız, yaşanabilir bir şehir oluşturacağız. Bizim bir tek beklentimiz var. Bu şehirde kardeşlerimizle beraber kardeşçe eşit yaşamak, mutluluk içinde yaşamak. Onun için mutlu bir kenttir Süleymanpaşa diyoruz ve mutlu olmaya devam edeceğiz. Kim ne derse desin, tekrar altını çizerek söylüyorum. Biz Ekrem Eşkinat değiliz, biz Kadir Albayrak değiliz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediyeleriyiz. Biz sosyal demokrasiyi temsil ediyoruz." dedi.

ALBAYRAK: "HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞLA HİZMET YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Temel atma töreninden önce son konuşmayı yapmak için kürsüye çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'ın 14 mahallesinde olduğu gibi Altınova Mahallesi'nin de 2014 yılından sonra yüzü gülmeye başladı. Yüzünü güldürmeye başladı sosyal demokrat belediyeler. Ve de yüzünü yine güldürecekler. Elbette biz buraya kendi kendimize gelmedik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçildik buraya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ve 11 ilçenin Belediye Başkanı olarak. Ancak tabii Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilmekle beraber, siyasal düşüncelerimizin ötesinde hizmet odaklı bir belediye olduğumuz için ve bu hizmeti yaparken de Altınova bana oy verdi, vermedi değil, bu düşünceyi ortadan kaldırarak insan odaklı bütün herkesi kucaklayan, tüm siyasi partilerin vatandaşlarını kucaklayan, herkesi kucaklayan bir anlayışla hizmet yapmaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa tarafından Altınova Mahallesi Taşkın Koruma İnşaatı'nın temeli atıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Altınova artık bu dertten kurtulacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement