Amasya Valisi Çomaktekin, Dernek ve Vakıfları Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Amasya Valisi Çomaktekin, Dernek ve Vakıfları Ziyaret Etti

Amasya Valisi Çomaktekin, Dernek ve Vakıfları Ziyaret Etti

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin, ilde faaliyet gösteren bazı dernek, vakıf ve oda başkanlarını ziyaret etti.

29.10.2013 17:09  Güncelleme: 17:18

İlk olarak Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Altınok'u ziyaret eden Vali Çomaktekin, Başkan Altınok'dan dernek faaliyetleri ve kuyumcu esnafı hakkında bilgi aldı. Çarşıda bulunan bazı esnaflar gezilerek onlarla sohbet edildi.

Daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Hatipoğlu'nu ziyaret eden ve ilimizde yapılaşmalar hakkında bilgi alan Vali, burada yaptığı açıklamada: "Amasya tarihi ve güzel bir şehir. İlimize yapılan binaların tarihi yapımıza uygun olması ilimize ayrı bir güzellik katacaktır. Tarihi dokumuza uygun yapılaşmalar için projeler üretilmeli, mühendis ve müteahhitlerimiz bu konuda teşvik edilmelidir." dedi. İnşaat Mühendisleri Odasından sonra Vali Çomaktekin Akçay Nakliyat sahibi Fethi Akçay ve Stüdyo Necati sahibi Necati Apaydın'ı ziyaret ederek, işletmeleri hakkında bilgi aldı.

TÜMSİAD Yönetim Kurulunu ziyaret eden Vali Çomaktekin, Dernek Başkanı Tuncay Çelik'den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Vali, ziyaretlerine Emin Efendi Konaklarında devam etti. İşletme sahibi Gülseval Özkök'den faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Çomaktekin, konakların ilimiz tarihi dokusuna uygun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, işletme olarak Amasya turizmine yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür etti.

İlimizde faaliyet gösteren ve Türkiye'nin önemli maya fabrikalarından olan Özmaya Fabrika Genel Müdürü Cihangir Uzuner tarafından karşılanan Vali Çomaktekin, fabrikayı gezerek incelemerde bulundu ve Genel Müdür Uzuner'den üretim hakkında bilgi aldı. Fabrikanın ilimiz istihdamına katkısı ve katma değer oluşturması açısından önemli bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali, ilimiz kalkınmasına ve ekonomisine katkı sağlayan böyle işletmelerin sayılarının artmasını istediklerini belirtti.

Son olarak Amasya Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Hakkı Göztaş'dan faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Çomaktekin, kültür, tarih ve turizm şehri olan Amasya'mızın kültürel gelişimine ve kalkınmasına yaptıkları katkılardan ötürü dernek yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Amasya Valisi Çomaktekin, Dernek ve Vakıfları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement