Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Eğitimi

Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Eğitimi

SAĞLIK Bakanlığı'nın Erzurum'da düzenlediği 'Ambulans Şoförleri İleri Sürüş Eğitimi'ni tamamlayan sürücüler gösteri yaptı.

28.10.2016 10:55

SAĞLIK Bakanlığı'nın Erzurum'da düzenlediği 'Ambulans Şoförleri İleri Sürüş Eğitimi'ni tamamlayan sürücüler gösteri yaptı. Pistte ambulanslarla ileri sürüş tekniklerini gösteren sürücüler arasında yer alan tek kadın olan Gamze Kindik, ilk kez kullandığı ambulansla erkek meslektaşlarından geri kalmadı.

11 ilden 24 kursiyerin katıldığı ve 5 gün süren kursun ardından ambulans sürücüleri öğrendiklerini Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan ile Sağlık Bakanlığı yöneticilerine gösterdi. Acil vakalara ulaşmak için binbir güçlükle mücadele eden ambulans şoförleri, bu kez pistte eğitimde öğrendiklerini sergiledi. Direksiyon başına geçen sürücülerin başarılı performansları göz doldurdu. Dubalar arasında ambulanslarla slalom yapan sürücülerin gösterileri beğeni kazandı. Elazığ Acil Komuta Merkezi'nde paramedik olarak görev yapan Gamze Kindik, ilk kez eğitimini aldığı ambulans sürücülüğünde başarılı bir gösteri yaptı. Pistte ambulansıyla slalom yaptıktan sonra hazırlanan kaygan zemini de başarıyla geçen Gamze Kindik'i ilk tebrik eden Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik oldu. 6 yıldan beri paramedik olarak görev yaptığını ifade eden Kindik şunları söyledi:

"Yapılan eğitimin amacı vatandaşa hizmet kalitesini artırmak. Burada öğrendiklerimi görev yerim olan Elazığ'a döndükten sonra oradaki arkadaşlara da öğreteceğim. Daha önce ambulans kullanmadım. Sürüş eğitimine katılmak için buradaki kursa geldim. Benim buradan sürücülere bir hatırlatmam olacak. Bu konuda bakanlığımızın da kamu spotu var. 'Yaşama yol ver' diyoruz. Sürücülerimizden ambulansları gördükleri zaman fermuar tarzında yol vermelerini istiyoruz. Sürekli sinyal verip lamba yakmak istemiyoruz."

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, ileri sürüş eğitiminin hem personel hem de hastalar için önemine dikkat çekti. Bugüne kadar 774 kişinin ileri sürüş eğitimi aldığını vurgulayan Aydınlık, "Bu eğitimlerle sadece güvenli bir sürüşü temin mümkün değil. Bakanlık olarak 'Yaşama yol ver' kampanyamızı da hatırlatmak istiyorum. Ambulanslar vakaya ulaşırken ya da vakayı aldıktan sonra hastaneye götürürken siren çaldığında fermuar mantığıyla güzergahtaki tüm taşıtların sağa sola yanaşarak ortadan yolu açmalarını arzu ediyoruz. Çünkü o ambulansın içinde hepimiz olabiliriz. Zaman zaman bu sorunlar yaşandığında hayati olarak vakalarımız etkilenebilir, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğabiliyor" diye konuştu

Erzurum'un sadece sağlık merkezi olmadığını aynı zamanda bölge illerinin sağlık personelinin eğitildiği bir merkez haline geldiğini belirten Sağlık Müdürü Prof.Dr. Serhat Vançelik, ambulans sürüş eğitiminin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirtti. Vançelik, "Ambulans sürüşünün güvenli hale gelmesi için 5 günlük eğitim düzenledik. Şu ana kadar 104 kişi bu eğitimden başarıyla geçti. Buradaki temel gayemiz Doğu Anadolu'nun zorlu şartlarında görev yapan personelin ve hastanın can sağlığını düşünmek" dedi.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement