Ameliyat Masasında Ölen Pusat'ın Ailesini Yıkan Rapor - Son Dakika
Güncel

Ameliyat Masasında Ölen Pusat'ın Ailesini Yıkan Rapor

Ameliyat Masasında Ölen Pusat\'ın Ailesini Yıkan Rapor

Bursa'da ameliyat sırasında hayatını kaybeden 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın babası, Adli Tıp Kurumu'ndan verildiğini ileri sürdüğü iki farklı rapora tepki gösterdi.

01.12.2012 11:01  Güncelleme: 11:03

Bursa'da kulakları kafatasına yapışık olduğu için gerçekleştirilen ameliyat sırasında hayatını kaybeden 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın babası, Adli Tıp Kurumu'ndan verildiğini ileri sürdüğü iki farklı rapora tepki gösterdi. Raporların birinde çocuğunun aşırı narkozdan öldüğünün, diğerinde ise ölüm sebebinin anlaşılamadığının belirtildiğini ifade eden baba, Adli Tıp Kurumu doktorları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 8 Eylül 2011 tarihinde, baba İrfan Kaya doğuştan kulakları kafatasına yapışık olan 4 yaşındaki Pusat Kaya'yı ameliyat etmeleri için doktorlara emanet etti. Fakat küçük çocuğun ameliyat sırasında hayatını kaybetmesi herkesi yasa boğdu. Yavrusunun ölümünden sorumlu olduğunu ileri sürdüğü doktorların cezalandırılması için gerekli müracaatta bulunan baba Kaya, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen iki farklı raporun şokunu yaşadı.

Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen ön raporda, 4 yaşındaki Pusat'ın kanında 14 bin 188 ng/ml lidokain (hissizleştiren ilaç) ve bin 231 ng/ml aktraküryum bezilata rastlandığının belirtildiğini anlatan baba Kaya, "Normal bir insana uygulanan anestezi ilaçlarından olan lidokain oranının bin 500 ile 5 bin 100 arasında olması gerekiyor. Benim çocuğuma ise bunun 10 katı uygulanmış. Bunlar Adli Tıp Kurumu'nun Kimya İhtisas Raporu'nda belirtilmişti. Ardından soruşturmayı yürüten savcının isteği üzerine Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi raporunu hazırladı. Bunda da yavrumun ölümünün bilinmeyen sebeplerle olduğu belirtildi. Aynı kurum nasıl iki farklı rapor düzenler? Böyle şey mi olur? Oğlumun ölüm sebebi nasıl bulunamıyor? Ben onu anlayamıyorum. Bu işin içinde kesin bir iş var. Ben avukatım ile çocuğumun narkozdan öldüğünü belirten ön raporun aksine rapor veren Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundum. Allah rızası için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Adalet Bakanımız bu işe bir el atsın. Onların da evladı var. Benim evladım da onların bir evladı gibi. Bunu Allah rızası için yapsınlar, bu işe bir el atsınlar. Biz adalete güveniyoruz. Eğer Adli Tıp Kurumu bunu yaparsa biz kime güveneceğiz? Gösterebilecekleri bir başka merci varsa söylesinler oraya gidelim" dedi.

Yavrusundan geriye kalan fotoğraflarını öpüp koklayan baba Kaya, "Oğlumun ameliyatı özel bir hastanede yapıldı. Profesör, ameliyattan sonra çocuğuna aşırı dozda narkoz verildiği için uyandıramadıklarını, kendisinin bir suçunun olmadığını söyledi. Bu kadar adaletsizlik olmaz. O doktorun o hastanede ameliyat yapmaya yetkisi bile yokmuş. Bu ameliyat kaçak yollarla gerçekleştirilmiş. Yüksek Sağlık Şurası'ndan bu işle bizzat ilgilenmesini istiyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ameliyat Masasında Ölen Pusat'ın Ailesini Yıkan Rapor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement