Amerikalı Müslümanlar Beyaz Saray'da Gazze ile Dayanışma İftarı Düzenledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Amerikalı Müslümanlar Beyaz Saray'da Gazze ile Dayanışma İftarı Düzenledi

05.04.2024 05:25

ABD'nin İsrail'e koşulsuz desteğine tepki gösteren Amerikalı Müslümanlar, Beyaz Saray önünde toplanarak sembolik bir iftar düzenledi. Washington ve çevresinde yaşayan 100'den fazla Müslüman, Gazze politikalarını eleştirmek amacıyla Beyaz Saray'ı seçti. İftarın ardından akşam namazı kılındı ve Filistinliler için dua edildi.

ABD'nin İsrail'e koşulsuz desteğine tepkilerini gösteren Amerikalı Müslümanlar, Beyaz Saray önünde toplanarak "Gazze ile dayanışma" iftarı düzenledi.

ABD'nin başkenti Washington ve civarında yaşayan 100'den fazla Amerikalı Müslüman, Beyaz Saray'ın karşısındaki Lafayette Park'ta bir araya geldi.

Biden yönetiminin Gazze politikalarını sert şekilde eleştiren Amerikalı Müslümanlar, tepkilerini göstermek amacıyla sembolik anlamda önemi olan Beyaz Saray'ı seçti.

"Gazze ile dayanışma" amacıyla düzenledikleri iftarda buluşan çok sayıda kişi, yanlarında getirdikleri yemeklerle oruçlarını açtı.

İftarın ardından cemaatle hep beraber akşam namazını kılan katılımcılar, Gazze'deki Filistinliler için dua etti.

Biden'ın salı akşamı düzenlediği iftarı protesto eden çok sayıda Amerikalı Müslüman sivil toplum lideri, Beyaz Saray'daki organizasyona katılmamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalı Müslümanlar Beyaz Saray'da Gazze ile Dayanışma İftarı Düzenledi - Son Dakika


Advertisement