Anadolu Ajansı 94 Yaşında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Anadolu Ajansı 94 Yaşında

06.04.2014 17:57

Nahda Hareketi Lideri Gannuşi: "AA'nın Fransızca için Tunus'u merkez seçmesinden gurur ve mutluluk duyduk"

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 94'üncü yıl dönümünü kutlayarak, Fransızca için Tunus'un merkez seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gannuşi, "Nahda Hareketi ve şahsen ben Türk halkını, böyle bir ajans kurdukları için kutluyorum. Türkiye'nin başlattığı projelerin bir parçası olarak ajansın, daha fazla gelişmesini temenni ediyorum" dedi.

Ajansa dair büyük ümitler beslediklerini ifade eden Gannuşi, AA'nın, Afrika ile Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde köprü görevi üstleneceğini belirterek, "Bu insani, düşünsel ve medya alanında çok önemli bir iş" değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın 94. kuruluş yıl dönümünde yayın dilleri arasına Fransızca'yı da eklemesine ilişkin değerlendirmede bulunan Gannuşi, "Biz Tunuslular, AA'nın Fransızca için Tunus'u merkez seçmesinden gurur ve mutluluk duyduk" ifadesini kullandı.

"AA Tunus ile Türkiye ilişkilerini güçlendirecek"

Nida-u Tunus Hareketi (Tunus'un Sesi) Lideri El-Baci Kaid es-Sibsi de AA'nın Tunus'taki varlığının, iki ülke arasındaki iş birliğini artıracağını ve ikili ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Tunus ile Türkiye arasındaki ilişki çok eskiye dayanıyor. Biz de Osmanlı Devleti'nin bir parçasıydık. İlişkilerimiz hep dostluk ve iş birliği temelinde olmuştur. Ajansın Fransızca bölümünün merkezi olarak ülkemizi seçmesinin de var olan iş birliği ve yardımlaşmayı daha da güçlendireceğine inanıyorum" diye konuştu. - Tunis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı 94 Yaşında - Son Dakika


Advertisement