Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, Tunus'ta - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, Tunus'ta

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, Tunus\'ta

(AA) Arapça yayınlarının tanıtımı ve işbirliği çalışmaları kapsamında Tunus'ta bulunan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

21.06.2012 09:50

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki, Anadolu Ajansı

(AA) Arapça yayınlarının tanıtımı ve işbirliği çalışmaları kapsamında Tunus'ta bulunan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanı Marzuki kabulde yaptığı konuşmada, Tunus ve Türkiye arasındaki ilişkilerin köklerinin çok eskilere dayandığını belirterek, iki ülke ilişkilerinin Özellikle Tunus'taki devrimden sonra daha da güçlendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunus'a gerçekleştirdiği ziyarette, birlikte çok daha fazla şeylerin yapılabileceğini gördüklerini ifade eden Marzuki, şöyle dedi:

"Türkiye tecrübesi bizim için çok önemli. Türkiye ve Tunus tecrübelerinin dünyaya sağlıklı bir şekilde taşınması gerekiyor. Ancak biz Doğu toplumları olarak propagandaya çok önem vermiyoruz. Bu yüzden birileri bizimle ilgili haberleri çok ustalıkla manipüle ediyor. Haberleri çarpıtarak yayınlıyor. Bu manipülasyonun önüne geçmek için Anadolu Ajansı gibi kurumlara ihtiyaç var. Anadolu Ajansı'nda hissettiğim ruh ve enerji bunu başarabilir. Anadolu Ajansı'nın bu alanda çok önemli işler yapacağını düşünüyorum. Çünkü sizde bu coğrafyayı anlayacak ruh ve enerjiyi görüyorum. Anadolu Ajansı çok önemli bir boşluğu dolduruyor."

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk de, "Arap Baharı"nın başladığı Tunus'ta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Düşünür, aktivist ve siyaset adamı olan sayın Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki ile görüşmek bizi onurlandırdı. İbn-i Haldun'un doğduğu topraklarda olmak elbette heyecan verici" dedi.

Anadolu Ajansı'nın vizyonu, yakın gelecekte gerçekleştirilecek projeleri ve hedefleri hakkında Cumhurbaşkanı Marzuki'ye bilgi veren Öztürk, şöyle konuştu:

"Mesajlarınızın yabancı ajansların tercümeleri aracılığıyla bize ulaşmasını aynı şekilde bizim cumhurbaşkanımızın mesajlarının da yine aynı kanallarla size ulaşmasını doğru bulmuyoruz. Bu yüzden biz Arap dünyasıyla Türkiye arasında sağlıklı ve doğru iletişimi sağlamak amacıyla AA içinde Arapça bölümü kurduk. Kuzey Afrika'nın en önemli demokrasi hareketini başlatan Tunus'a bugün itibariyle ofisimizi açmış bulunuyoruz."

İslam ile demokrasinin bir arada yaşayacağının göstergesi olarak Tunus ve Türkiye tecrübelerinin önemine işaret eden Öztürk, bu tecrübeleri yabancı ajanslar ve basın organları üzerinden paylaşmanın sağlıklı olmayacağını vurguladı.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk Arapça yayınlarının tanıtımı amacıyla gerçekleştirdiği Fas ziyaretinin ardından Tunus'a geçmişti. Öztürk, Mayıs ayı başında da aynı amaçla Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'e ziyaretler gerçekleştirmişti.

Kemal Öztürk ve beraberindeki heyetin yeni bölge temsilciliklerinin açılması çalışmaları kapsamında Arap ülkelerine ziyaretlere devam edeceği bildirildi.

Muhabir : Ömer Faruk Tokat

Yayıncı : Sebahattin Metin - Yusuf Kaya - TUNUS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk, Tunus'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement