Ankara Büyükelçisi'nden Atatürk Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ankara Büyükelçisi'nden Atatürk Üniversitesi'ne Ziyaret

Ankara Büyükelçisi\'nden Atatürk Üniversitesi\'ne Ziyaret

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

22.06.2013 10:46  Güncelleme: 10:48

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eberhard Pohl Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Büyükelçiye Alman Üniversiteleri ve Atatürk Üniversitesi arasında yapılan işbirlikleri hakkında bilgi verdi. Dr. Eberhard Pohl, işbirliklerini önemsediklerini belirterek, "Alman ve Türk üniversiteleri arasındaki anlaşmaları önemsiyoruz. 2014 yılının Türk-Alman yılı olmasını arzu ediyoruz. Atatürk üniversitesi ile FOM (Ekonomi ve Yönetimi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) Üniversitesi arasında yapılan antlaşma çok önemli bir adım " dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Almanya ile yapılan işbirliği ile amaçlarının orada bulunan gurbetçi öğrencilerin yükseköğrenimlerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. Korkmaz, "Anlaşma ile öğrenciler çift diplomaya sahip olacak. Anlaşmalarımızda devlet destekli olarak ilerlemeye çalışıyoruz. Mevcut bulunan 3 bölüme zamanla farklı bölümler ekleyerek üniversiteyi geliştirmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ankara Büyükelçisi'nden Atatürk Üniversitesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement