
Merkezi Ankara'da bulunan Eski Zaman Sanat ve Kültür Merkezi tarafından dev müzayede 3 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Ankara Plaza Otel'de düzenlenecek müzayedede Osmanlı döneminden Cumhuriyet'e, toplam 7 bin 500 koleksiyon değeri bulunan objeler tanıtılıp, yeni sahiplerini bulacak.
Eski Zaman Sanat ve Kültür Merkezi sahibi Korkut Erkan, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti dönemlerine ait toplam 7 bin 500 objenin dünyanın en büyük müzayedesinde tanıtılarak yeni sahiplerini bulacağını söyledi. Erkan, şöyle dedi:
"Bugüne kadar bu denli sanatsal ve tarihi değeri bulunan koleksiyon eserlerini ilk kez Türkiye'de Eski Zaman Sanat ve Kültür Merkezi olarak müzayede yolu ile satışa sunacağız. 1000 sayfalık müzayede kataloğumuzda 7 bin 500'den fazla eser ile koleksiyonerlerin karşısına çıkacağız. Başlıca eserler arasında Osmanlı dönemi ressamlarımızdan Hoca Ali Rıza'nın bir tablosunu 20 bin TL fiyattan satışa sunarken, Atatürk'ün hiç bilinmeyen fotoğrafları, eski siyasilerle şehir fotoğrafları, kartpostalların yanı sıra şehir, meslek, sosyal yardım, kurumlarına ait tarihi fotoğraflar, eğitim, hukuk, tıp, eczacılık, ıtriyat, spor, müzik, sinema, tiyatro, sahne, yeme içme kültürü, otomotiv, gravür, grafik, resim, hat ve el sanatları, eski haritalar, kitap ve süreli yayınlar, nümismatik, madalyalar, kağıt paralar, filateli, tematik, fiskal, bilet ve milli piyango biletleri satışa suncağız. Bunların yanı sıra önemli sayılacak objeler arasında Osmanlı berat ve hatlar, Halim Özyazıcı'nın hatıra defteri ve hat çalışmaları, savaşta ve barışta kazanılmış madalyalar, Osmanlı'da ilk tıp kitabı, İbrahim Mürterifika'nın denizcilik kitabı, film afişleri kollekiyonerlerin ilgi odağı olacak. "
Müzayedede kadınlara da yönelik antika eşyaların bulunduğuna dikkat çeken Korkut Erkan, kadınlarıı da bu müzayedeye beklediklerini anlatırken, "Osmanlı ve Cumhuriyetimizin ilk yılların ait birçok takı ve süs eşyaları ile el santları yeni sahiplerini bulacak. Oldukça çekişmeli geçecek müzayedeye tüm kolleksiyonerlerin fazlası ile ilgisini çekecek antik eşyalar bulunuyor" dedi. Erkan, isteyenlerin müzayede kataloğu alabileceklerini ekledi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Ankara'da Büyük Müzayede - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.