Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Vali Alaaddin Yüksel, hedeflerinin Ankara'da istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyecek tedbirlerin alınması olduğunu belirt...

02.11.2013 13:17

Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim ayı olağan toplantısı, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında yapıldı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Alaaddin Yüksel, hedeflerinin Ankara'da istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyecek tedbirlerin alınması olduğunu kaydetti.

Ankara'da iş gücü programlarını doğru belirleyerek istihdam etkinliklerini ve mesleki eğitim uygulamalarını dikkatle takip edeceklerini belirten Yüksel, gençlerin mutlaka bir meslek sahibi olmaları gerektiğini bildirdi.

Yüksel, şunları kaydetti:

"Ne iş verirseniz yaparım devri artık bitmiştir. Eğer bir mesleğiniz yoksa 21'inci yüzyılda değişen, katma değer oranı yüksek ürünlerin üretildiği ve daha fazla ücretlerin ödendiği işlere girilebilmesi mümkün değildir. Gençlerimiz, sanayicimizin ve esnafımızın talepleri doğrultusunda açılan kurslara devam ederek fırsatlardan yararlanmalı, hangi alanda meslek sahibi olmak istiyorsa o alanda eğitim almalıdır."

Toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Talip Altuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan,  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü V. Adnan Vural Örsdemir, Gümrük Müdürü M.Tuncay Bayraktar, YÖK Temsilcisi Doç. Dr. H. Haldun Göktaş, Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Mehmet Yüksel,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Türk-İş Temsilcisi Mesut Yıldırım, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi Mesut Ulusoy, Hak-İş Konfederasyonu Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Uzmanı Cemalettin Köse katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement