Anneler Gününde Tek Başına Yaşayan Bir Anne - Son Dakika
Son Dakika Logo

Anneler Gününde Tek Başına Yaşayan Bir Anne

Anneler Gününde Tek Başına Yaşayan Bir Anne
11.05.2014 15:27

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde açlıktan bayılması üzerine dramı ortaya çıkan 51 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayten Pektaş devletin imkanlarıyla yıllar sonra kavuşturulduğu çocuklarından red cevabı alınca yeniden Akyazı ilçesi'ndeki otel odasındaki yaşantısına dönmek zorunda kaldı.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde açlıktan bayılması üzerine dramı ortaya çıkan 51 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayten Pektaş devletin imkanlarıyla yıllar sonra kavuşturulduğu çocuklarından red cevabı alınca yeniden Akyazı ilçesi'ndeki otel odasındaki yaşantısına dönmek zorunda kaldı. Sokaklarda Akyazı Belediyesi'nin imkanlarıyla yaşayan Ayten Pektaş 2 oğlunun özlemiyle hayata tutunuyor. Birçok kişi Anneler Gününde annesine ne hediye alacağım diye düşünürken, o ise 2 oğluna kavuşmanın hayalleriyle yaşıyor.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 20 Ocak günü gittiği börekçide 3 gündür bir şey yemedim diyerek aldığı ilk lokmanın ardından Ayten Pektaş bayılmıştı. Pektaş'ın Akyazı'dan Kıbrıs'a uzanan dram dolu bir hikayesi var. Geçmiş yıllarda Kıbrıs'taki oğlunun yanında giden Pektaş, 1 aylık vize süresini aşınca para cezasına çarptırıldı. Pektaş, Para cezasını ödeyemediği için tekrar Kıbrıs'a giriş yapamadığından oğluna kavuşamadığını belirtip yetkililerden yardım talep etmişti.

Şubat ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü'nden gelen 2 görevlinin konuyu ele alması sonucu ve Akyazı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın girişimleriyle Kıbrıs'taki oğlu İlker Bozan'ın yanına götürülen Pektaş, oğlunun ailevi nedenlerden dolayı yanına alamayacağını belirtmesinin ardından Marmaris'teki oğlu Ozan Samet Erhan Bozan'ın yanına götürüldü.

ÇOCUKLARIN YANINDA KALAMADI

Ancak Marmaris'teki oğlunun yanında da maddi imkansızlıklar nedeniyle uzun süre kalamayan Pektaş, tekrar Akyazı'ya dönüş yaparak eski yaşantısına geri döndü. Halen Akyazı'da bir otelde kalan Pektaş, oğluna kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Anneler gününde duygularını dile getiren Ayten Pektaş; şunları söyledi

Bana verilen sözler tutulmadı. Verilen sözlerde Kıbrıs'taki oğlumun yanına gidebilmek için para cezamın ödeneceği söylendi. Geri kalan paranın da bize verileceği söylendi. Ama bir lira bile verilmedi ve ben şuanda yemek parasına bile muhtacım. Akyazı'yı sevdiğim için buraya döndüm. Nenelerim, dedelerim, annem, babam hepsi buralı.Kim evlatlarının yanında olmak istemez ki 3 tane de çocuğunuz olsa, 5 tane de çocuğunuz olsa anneliğin tadı aynı şey. Erkek olsa prensim diye yerlere göklere sığdıramazsın, kız olsa prensesim diye seversin, işte anne olmak böyle bir şey. Çocuklarımı çok seviyorum ama maddi olarak çok zor durumdayım. Her şey aynı, değişen bir şey yok.

ŞARTLAR DEGİŞMEDEN

Pektaş sözlerini şöyle sürdürdü

Bazı insanların yanına gidip aç olup olmadığını sorduklarını söyleyen Pektaş konuşmasını söyle sürdürdü

Aç olduğumu bile bile soruyorlar. 'Neden ağlıyorsun', 'Neden burada oturuyorsun' diye soruyorlar. Aylardır ben çocuklarımla birlikte olmak istiyorum, maddi manevi hiçbir şeyim yok diyorum. 'Sen anlat belki yardımcı oluruz' diyorlar. Gerekli yardım edecek kişiler yardım etmiyor da, hiçbir vasfın yok bir yerin valisi, kaymakamı, muhtarı değilsin. Nereye yardım edeceksin. Buradaki esnaflardan para istemelerine gerek yok.Ben çocuklarımla da beraber olabilirdim. Kıbrıs'a gittiğimiz aynı gün İzmir'deki oğlumun yanına gittik. İzmir'deki oğlumun yanında da aynı burada kaldığım gibi kaldım. Beraber kalmadık. O yüzden benim burada ne işim var dedim. Ben buralı değilim ki. Bana kalıcı bir çözüm yapılacaksa burada, Akyazı'da yapılmalı diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anneler Gününde Tek Başına Yaşayan Bir Anne - Son Dakika


Advertisement