Annelik Hayalleri Acıyla Bitti - Son Dakika
Güncel

Annelik Hayalleri Acıyla Bitti

Annelik Hayalleri Acıyla Bitti

İzmir'in Menemen İlçesi'nde Oturan, 19 Yaşındaki Hülya Demir'in Annelik Hayalleri Acıyla Bitti.

18.12.2010 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Menemen İlçesi'nde oturan, 19 yaşındaki Hülya Demir'in annelik hayalleri acıyla bitti. 6 aylık hamile olan Demir, karın ağrısı şikayetiyle gittiği doktorda, saatler sonra bebeğin öldüğünün anlaşılınca 3 hastane gezip 10 yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra öldü. Eşinin ölümünü 'tıp skandalı' olarak nitelendiren ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Murat Demir, "Konunun peşini sonuna kadar bırakmayacağım" dedi.

Menemen'de oturan Hülya Demir 1.5 yıl önce 24 yaşındaki Bayram Demir ile evlendi. Eşine sevgiyle bağlı olan Hülya Demir, 6 ay önce de hamile kalınca annelik hayalleri kurmaya başladı.

Hamileliğinin 6'ncı ayında şiddetli karın ağrıyla uyanan Hüyla Demir, geçen 24 Kasım'da saat 11.30 sıralarında Menemen Devlet Hastanesi'ne gitti. Buradaki kontrollerde Hülya Demir'in karnındaki bebeğin öldüğünü farketmeyen doktorlar, serum tedavisi uygulayıp genç kadının servise yatırdı. Ancak, saat 16.30 sıralarında fenalaşan ve aşırı kanaması olan Hülya Demir'e yapılan ikinci kontrollerde bebeğin öldüğü anlaşıldı.

Bebeğin alınması için suni sancı ilacı veren doktorlar, Hülya Demir'in erken doğum yapmasını sağladı. Kanamanın durmaması üzerine Demir, İzmir Ege Doğum Hastanesi'ne sevkedildi. Aynı gece ikinci kez ameliyata alınan Hülya Demir, bir gün sonra da sağlık durumunda düzelme olmaması üzerine 3'üncü hastane olarak Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Kanında zehirlenme tespit edilen Hülya Demir, aneztezi yoğun bakım ünitesine yatırıldı. 10 gün tedavi altında tutulan Hülya Demir, yaşam savaşını kaybetti.

ACILI EŞTEN ISYAN

Eşiyle 3 ay sonra dünyaya gelecek bebeklerini beklerken bir anda her ikisini de kaybeden Bayram Demir, yaşadıklarına isyan etti. Eşinin 'tıp skandalınına' kurban gittiğini söyleyen ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Bayram Demir, şöyle konuştu:

"Eşim karnındaki şiddetli ağrılar üzerine Menemen Devlet Hastanesi'ne gittiğinrde doktor ultrasona rağmen bebeğin öldüğünü farketmemiş, saatler sonra kanaması olunca bebeğin öldüğü anlaşılmış ve hemen bebek alınmış. Doktorlar yetersiz kalınca eşim bu kez İzmir'e sevkedildi. Burada da ameliyata alınmasına rağmen yine de durumu düzelmedi. En son Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Buradan da çıkamadı. İlk başta bebeğin öldüğü anlaşılsaydı karım bugün yaşıyor olabilirdi. Hukuksal mücadeleye başladım, sonuna kadar da devam edeceğim."

Menemen Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nusret Ayaz olay tarihinda Menemen'de bulunmadığını, sonradan raporlardan öğrendiğini, soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Ayaz, ayrıca bebeğin kanda zehirlenmeye neden olduğu için hastaneye gelmesinden çok daha önce anne karnında ölmüş olabileceğini de söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Annelik Hayalleri Acıyla Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement